Ova poznata novinarka i spisateljica je MAJKA Teya Dore, a evo zašto se NJEN OTAC nigde ne pominje

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 00:02

Ova poznata novinarka i spisateljica je MAJKA Teya Dore, a evo zašto se NJEN OTAC nigde ne pominje

Kako Jasna tvrdi, njoj su svojevremeno vlaške vračare rekle da će njena, tada maloletna ćerka, postići neverovatan uspeh.

Mlada pevačica Teodora Pavlovska, poznata pod umetničkim imenom Teya Dora, odnela je pobedu na ovogodišnjem takmičenju "Pesme za Evroviziju" i predstavljaće našu zemlju u maju ove godine na prestižnom muzičkom takmičenju u Švedskoj sa svojom pesmom "Ramonda".

Mlada umetnica na muzičkoj sceni postoji od 2018. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada je za koleginicu Nikoliju Jovanović napisala tekst za pesmu "Nema limita", a potom i za "Dođi mami" koju je otpevala Nataša Bekvalac.

Njen autorski pečat nastavio je dalje estradom, a sada je napisala tekst i komponovala muziku za svoju evrovizijsku numeru.

Međutim, malo ko zna da je majka Teya Dore poznata etnološkinja i novinarka Jasna Jojić, koja takođe piše i knjige.

Kako Jasna tvrdi, njoj su svojevremeno vlaške vračare rekle da će njena, tada maloletna ćerka, postići neverovatan uspeh.

- Ja sam novinar, master antropologije, i bavim se ljudskim verovanjima i mišljenjima, a magija je prvo ljudsko verovanje. Malo sam se više usmerila na razvoj magije u kraju u kojem smo se rodile Teodora i ja, i jako volimo taj kraj. Radila sam prvo reportaže o vlaškoj magiji. Radila sam intervjue sa bakama koje se bave vlaškom magijom. Kada je počelo bombardovanje to sam skupila i te intervjue koje sam radila sam skupila i napravila knjigu, a ubrzo su usledile i sledeće knjige. Uvek pre nego što sam intervjuisala neku od tih baka vračara, tražila sam da prvo meni nešto kažu iz prošlosti kako bih znala da li su u pitanju prevaranti. Jedna žena je videla Teodorino putovanje u Ameriku. Rekla mi je da vidi veliko more i da će mi dete otići tamo i uvek joj je stajao veliki uspeh.Volim i astrologiju mnogo. Teodorina natalna karta mi je pokazala da će ostvariti veliki uspeh. Ona je svestrana, volela je i fiziku i srpski. Bila je jako talentovana i u glumi gde je osvajala nagrade, ali na kraju se odlučila za pevanje - rekla je ona nedavno za Blic, a onda se osvrnula i na odnos sa ocem umetnice.

- Teodorin otac je bio živ, ali je radio na Kipru. Imala sam njegovu snažnu podršku, a ona je leto provodila sa njim. Međutim, njeno vaspitavanje i usmeravanje je bilo na meni, što je najteže. Ona kada ode kod tate oni se igraju, sve je lepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smernice i da je spremim za život- rekla je ona za "Blic".

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.