Ova naša voditeljka je kći poznatog direktora koji se sporazumeo SA ŠIMPANZOM - priča koja je ušla U LEGENDU

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 22:18

Ova naša voditeljka je kći poznatog direktora koji se sporazumeo SA ŠIMPANZOM - priča koja je ušla U LEGENDU

O njoj se do sada vrlo retko pisalo...

2024. će se navršiti deset godina otkako nas je napustio Vuk Bojović, direktor Beogradskog zoološkog vrta i čovek koji je ostao upamćen kao veliki dobrotvor i humanitarac. Zoološki vrt je jedna od glavnih atrakcija Beograda, a koji je magično mesto za decu.

"Hajde Sami, idemo kući", glasi čuvena i nezaboravna rečenica pokojnog direktora i akademskog vajara, koji će ostati upamćen u svetskoj istoriji kao jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je sa šimpanzom - legendom Vrta dobre nade Samijem, pregovarao sam na krovu, ubeđujući ga onako ljudski da se lepo vrate kući... u kavez... Bez pretnje, puške i omamljujućih strelica, kao sa detetom... Bilo je to 1988. godine kad se ceo Beograd digao na noge posle vesti da je izizetno opasna životinja - šimpanza Sami, inače zaštitni znak Beo zoo-vrta, pobegao u šetnju Beogradom što mu inače nije bilo prvi put.

Vuk je otišao u legendu, ali je ostavio ovom svetu divnu i pametnu osobu, koja je ostvarila mnoge uspešne intervjue.

Maša Radović (33) je najmlađa Vukova ćerka, a dobio ju je iz drugog braka sa novinarkom Vesnom Radović. Maša je od oca je nasledila veliku ljubav prema životinjama, ali se okrenula novinarstvu i marketingu.

Ćerka Vuka Bojovića, danas je diplomirani pozorišni reditelj, novinar jedne redakcije "Sputnjik", autor i voditelj emisije “Maša i …”.

A post shared by Masa Radovic (@emisija_masa_i)

Inače, iz dva braka Vuk je dobio četvoro dece. Sa Anđelkom Bojović otac je Luke Bojovića, Marije, a sin Nikola je ubijen, dok u drugom braku, sa novinarkom Vesnom Radović, ima ćerku Mašu koja je izrasla u pravu lepoticu.

Čini se da je Mašu zaobišao tragični porodični usud. Za razliku od tragičnih priča ostalih članova njene porodice, Maša deluje kao da živi ispunjen i srećan život, što često pokazuje na fotografijama na društvenim mrežama. Veoma je aktivna i voli da putuje, a nisu retke njene fotografije sa egzotičnih destinacija, gde pokazuje izvajano telo.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.