Otpevao je hit Dao sam ti dušu i nestao: Pevač za kojim su žene u Jugoslaviji ludele proslavio je OVOG PEVAČA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 15:16

Otpevao je hit "Dao sam ti dušu" i nestao: Pevač za kojim su žene u Jugoslaviji ludele proslavio je OVOG PEVAČA

Muzička karijera mu je od malena bila predodređena!

Muzičar Alen Slavica( iako je bilo dosta zabune, pevač se zaista preziva Slavica) već sa 13 godina osvaja prvo mesto na takmičenju "Prvi glas Karlovca" u svom rodnom gradu u današnjoj Hrvatskoj. Ubrzo potom snima svoj prvi album  pod nazivom "Alen 1", a za njim i drugi "Alen 2".

Osamdesetih godina pevač je imao mnogo hitova, ali je definitivno najpoznatiji "Dao sam ti dušu". Osim što ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ova pesma proslavila, istoimeni album je prodat u platinastom tiražu.

- Što se tiče samog pevanja, znam samo da je to u meni od kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pesmom čitav razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pevač - napisao je u svojoj autobiografskoj knjizi "Životni autoput".Osim toga, njegov fizički izgled mu je išao na ruku, te je važio za jednog od omiljenih među ženskom publikom.

A post shared by Alen Slavica (@alenslavica5644)

Godine 1989.  život se Alenu menja iz korena. Pevač je dobio poziv da za doček Nove godine peva u Kanadi, a potom sa Kićom Slabincem nastavlja turneju po ovoj državi. Nakon završene turneje, vraća se u Hrvatsku, ali posle samo dva meseca odlučuje da je vreme za povratak u Kanadu. Tamo snima albume "Ti si moja sretna zvijezda" i "Pod krilima neba". Alen je sledećih 11 godina živeo na relaciji Kanada-Hrvatska.

Pevač je 2006. godine nastupao na festivalu "Dalmatinska šansona" i tome označio svoj povratak na scenu. Nije odustao od muzike, pa iako danas ne snima redovno singlove, sarađuje sa mnogim mladim muzičarima.

Takođe, Alen je 2014. godine objavio autobiografiju "Životni autoput" koju je posvetio ćerki Emi.

A post shared by Alen Slavica (@alenslavica5644)

- Ideju o pisanju knjige imam već godinama. Konačno, doneo sam odluku podeliti sa čitateljima razne susrete, dogodovštine, osvrt na muzičku karijeru, život u Kanadi, Americi i naravno, detinjstvo u rodnom Karlovcu.

Malo je poznato da je pesmu "Ludujem" prvi otpevao upravo Alen, iako je prerada ove pesme proslavila Dženana Lončarevića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.