Otkriveno zašto je nestala poznata glumica, a onda je usledilo i izvinjenje

Izvor: Prva.rs, 04.Okt.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno zašto je nestala poznata glumica, a onda je usledilo i izvinjenje

Najpoznatija kineska glumica Fan Bingbing navodno nije bila viđena u javnosti od jula, a njen nestanak pokrenuo je detaljnu istragu koja je trajala nedeljama unazad.
Najpoznatija glumica u Kini Fan Bingbing, koja je glumila u velikom broju holivudskih blokbastera poput "X-Mena" i "Gvozdenog čoveka", nestala je bez traga u julu mesecu.
Iako nikome nije bilo jasno kako je odjednom nestala, pojavila se glasina da je Fan izbegavala da plati porez kineskoj vladi koja se sada ispostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kao tačna.
Kineske vlasti su 37-godišnjoj glumici Fan Bingbing naložili da isplati 883 miliona juana (129 miliona dolara) u porezima, novčanim kaznama i kazni za utaju poreza, objavila je novinska agencija Xinhua, pozivajući se na presku upravu u pokrajini Jiangsu, piše B92.net.
Kako piše "Gardijan" (Guardian), vlasti su otkrile da Fan i kompanije koje ona kontroliše nisu platile oko 225 miliona juana.
Glumica, koja je nekoliko meseci nestala iz javnosti usred skandala o filmskim zvezdama koje ne prijavljuju svoje zarade, ne očekuje se da će se suočiti sa krivičnim optužbama ukoliko se novčane kazne i naknade "uplate u propisanom roku".
U svojoj prvoj izjavi na intrernet stranici Weibo poznata glumica objavila je izvinjenje:
"Iskreno se izvinjavam. Kao javna osoba treba da poštujem zakon i da budem primer za društvo i industriju. S obzirom na ekonomske koristi, ne bi trebalo da pređem granice i odustanem od administrativnih postupaka koji dovode do kršenja zakona. Bez (komunističke) partije i dobre politike države, bez ljubavi koju dobijam od ljudi, ne bi bilo Fan Bingbinga. "

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.