Otkrivena formula savršenih nogu

Izvor: Poznati.info, 03.Feb.2013, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena formula savršenih nogu

Formula izgleda ovako: kosti treba da budu prave sve od kukova, preko kolena, pa do članaka, sa oblinama i zadebljanjima na kolenu i listu

Plastični hirurg Fad Bensliman 12 godina je analizirao fotografije modela, sportista, grčkih kipova, barbike i skice Leonarda da Vinčija, kako bi otkrio tajnu lepih nogu, odnosno došao do toga kakve noge zapadnjaci smatraju “idealnim”.

Sada tvrdi kako je otkrio formulu savršenih nogu.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << izgleda ovako: kosti treba da budu prave sve od kukova, preko kolena, pa do članaka, sa oblinama i zadebljanjima na kolenu i listu. Dobre noge su prave, u ravni sa kukovima, sa tri “rupe” kada žena stoji pravo sa skupljenim nogama.

Pretanke noge takođe nisu dobre, kao ni one bez zadebljanja, koje deluju “stubasto”.

Sa unutrašnje strane list treba da ima kratku, ali definisanu oblinu, a “savršene” noge imaju i oblinu prema članku, odnosno suženje, koje se postepeno širi ka stopalima.

Prema ovoj formuli, od poznatih “savršene” noge imaju Kejt Mos, Nikol Kidman, Greta Garbo.

Naravno, visoke potpetice dobre noge čine još atraktivnijim jer ističu obline. One pojačavaju konveksnost mišića u gornjem delu lista, a deo oko gležnja tada izgleda još nežnije i ženstvenije, tvrde stručnjaci.

Doktor Bensliman smatra da ni ovaj “model” neće dugo biti aktuelan i da će već za nekoliko godina drugačije noge biti “idealne”. Ipak, noge su, tvrde stručnjaci, više nego ikada ranije, postale bitan faktor zavođenja, a za sve je kriva moda koja je u poslednjih pedesetak godina potpuno promienila shavtanje lepote.

Izvor: Kurir/Haber.ba

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.