Optička iluzija koja deformiše zvezde (Video)

Izvor: Poznati.info, 23.Maj.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optička iluzija koja deformiše zvezde (Video)

Ono što treba da uradite je da se skoncentrišete na krstić koji se nalazi na sredini video snimka. Zatim samo posmatrajte neverovatne transformacije poznatih.

Iluziju je slučajno otkrio student Šon Marfi sa univerziteta Kvinslend, a u istraživanju ove optiče varke su mu pomogle kolege.

Oni efekat poružnjivanja zvezda tumače na sledeći način: u situaciji kada slike dva lica izravnate tako da su oči u liniji te dve fotografije, naš mozak svako od lica počne >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << da doživljava kroz prizmu onog pored. To vodi do naglašavanja njihovih različitosti, pa se inače lepa lica odjednom čine izobličenim.

Blic

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.