Oprezno! Ovo su zemlje u kojima se turisti najčešće otruju hranom

Izvor: Svet, 07.Jun.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno! Ovo su zemlje u kojima se turisti najčešće otruju hranom

Zemlja u kojoj se turisti najčešće otruju hranom je Španija, zatim slede Turska i Egipat, pokazala je anketa koju je sprovela britanska firma “Slejter end Gordon” (Slater and Gordon).
Lista najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima napravljena je na osnovu anketa o broju turista otrvovanih hranom na turističkim proputovanjima, prenosi britanski list “Ekspres”.
Anketa sprovedena na uzorku od 2.000 turista pokazala je sledeće:
Na prvom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << po broju trovanja je Španija, gde je čak 30 odsto ispitanika moralo da “trči” u toalet zbog neispravne hrane.
Na drugom mestu gde je 15 odsto turista bilo otrovano hranom je Turska, dok se na trećoj poziciji našao Egipat sa 13 odsto.
Četvrto i peto mesto najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima sa 12 odsto slučajeva trovanja su Grčka i Francuska.
Na šestom mestu sa osam odsto zabeleženih slučajeva trovanja hranom na putovanju je Italija, sedmo i osmo mesto sa sedam odsto turista koji su imali stomačne probleme zbog konzumiranja loklne hrane su SAD i Indija.
Deveto i deseto mesto sa šest odsto turista sa lošim iskustvom sa lokalnom hranom su Maroko i Tajland.
Istraživanje je pokazalo da je svakom četvrtom ispitaniku jedan od glavnih faktor za odabir turističke distinacije kvalitet lokalne hrane, podrazumevajući pod tim i higijenu prilikom njenog spremanja.
Polovina vegetarijanaca je na putovanju bila prevarena u pogledu sadržine servirane hrane, a 37 odsto je videlo meso u svom “vegetarijanskom” obroku.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ovim zemljama je trovanje hranom najučestalije

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2015

Zemlja u kojoj se turisti najčešće otruju hranom je Španija, zatim slede Turska i Egipat, pokazala je anketa koju je sprovela britanska firma Slejter end Gordon...Lista najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima napravljena je na osnovu anketa o broju turista otrvovanih hranom na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.