Oporavak i rast kose! Serum koji će pokazati rezulate!

Izvor: Svet plus, 13.Jun.2020, 10:00

Oporavak i rast kose! Serum koji će pokazati rezulate!

Kokosovo ulje ima široku primenu i sve više privlači pažnju, što je potpuno opravdano. Koristimo ga u kuhinji, odlično je ako ste na dijeti, a za kožu glave je pravi melem. Oporavak i rast kose! Serum koji će pokazati rezulate!

Nedavne studije demonstrirale su moć kokosovog ulja – 48 sati unutar tretmana metodično je uništilo 93 posto kancerogenih stanica! Kako?

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu (ima je u majčinom mleku), komponentu koja stvara ekstremni >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << oksidativni stres u tim opasnim stanicama i čini ih osetljivima na oksidaciju.

Zbog masnih kiselina i srednjih lanaca triglicerida ubrzava metabolizam, i na čudesan način pomaže i u brzom gubitku kilograma.

Kokosovo ulje ima niz primjena u kozmetici.

Ono može biti ključni sastojak u izradi vlastitog sredstva za sunčanje koje će vam pomoći da izbegnete štetne hemikalije iz većine komercijalnih brendova.

Slobodno njime možete svakodnevno negovati bilo koji dio tela od lica, pa do peta. Genijalni miris i potpuna hidratacija – plus možete ga i pojesti…

Poznato je i da je kokosovo ulje jedan od najmoćnijih sastojaka u prirodnoj nezi kose. Ono deluje antimikrobno i antioksidativno, a trigliceridi u njemu pomažu u izgradnji kvalitetnijih vlasi.

Stimulativni serum za kosu

Potrebno:

– Jedna kašika organskog hladno ceđenog maslinovog ulja

– Dve kapi eteričnog ulja čajevca

– Dve kapi eteričnog ulja ruzmarina

– Pola šoljice devičanskog hladno ceđenog kokosovog ulja


 Hit letnja frizura! Ako nemate vremena da operete kosu...

Priprema:

Otopiti kokosovo ulje, čim se otopi sklonite ga sa ringle i u njega umešati ostale navedene sastojke. Mešajte dok se ne dobije jednoličnu smesu. Zatim je ulijte u teglicu i zatvorite.

Ovaj serum pre pranja kose namažite na celo vlasište, stavite kesu pa peškir i ostavite tako bar 20 minuta da deluje. Ponovite postupak dva puta nedeljno i za dva meseca bićete oduševljeni rezultatima.

Želite li brže rezultate, možete svakodnevno nanositi serum za kosu ili ga ostavljati i preko noći na kosi.

Kosa će biti bujnija, jača, fleksibilna, neće pucati, a postaće sjajna, zdrava i svilenkasta na dodir! Plus, mirisaće predivno na kokos!

Ruzmarinovo ulje koje se dodaje u ovaj serum poznato je po tome što stimuliše rast kose. Popularno je kao sastojak za usporavanje prebrzog gubitka kose i rasta sedih vlasi.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.