Opadanje kose u jesen! Prirodni lekovi i recepti!

Izvor: Svet plus, 26.Sep.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opadanje kose u jesen! Prirodni lekovi i recepti!

Gubitak kose danas je problem miliona muškaraca i žena. I ma koliko on bio čest, nesumnjivo predstavlja stresno iskustvo za osobe oba pola. Kod vecine ljudi normalno opadne 50 do 100 dlaka dnevno. To je verujte neprimetno, jer prosečna osoba ima oko 100 000 dlaka na glavi. Kako starimo, normalno je da nam se kosa istanjuje. Drugi uzroci gubitka kose obuhvataju hormonalne promene, odredjena medicinska stanja i uzimanje lekova. A šta sa opadanjem kose u jesen? Postoje prirodni lekovi i recepti!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Maska od kvasca pomaže protiv opadanja kose!

Jedan od prirodnih preparata koji se preporučuje kod opadanja kose i kod svih tipova kože jeste maska od kvasca i meda. Ova maska pokazala se kao nezamenljivo prirodno sredstvo u borbi protiv opadanja kose, a pored toga maska se pokazala i kao odličan prirodni preparat protiv peruti. Maska od kvasca i meda bi trebalo da se koristi jednom u nedelju dana i njeno korišćenje bi moralo da bude sistemsko u trajanju od 10 do 15 nedelja, kako bi rezultati bili vidljiviji i dugoročniji. Nakon petnaest tretmana trebalo bi napraviti pauzu od tri meseca. Tretmani se kasnije mogu ponavljati ukoliko je to potrebno.

Važno je osoba bude uporna u korišćenju ove maske, kako bi efekata zaista i bilo. Maska od kvasca i meda pravi se jednostavno. Jednu kašiku meda i šećera rastvoriti u toplo mleko i toj masi se dodati 20 grama svežeg kvasca. Smesa se ostavi 20 minuta kako bi narasla, a zatim joj se dodaje jedno žumance i meša sve dok se sastojci ne ujednače.

Ovako dobijena maska se nanosi na vlažnu kosu i ostavlja na glavi oko sat vremena. Posle toga kosu treba dobro isprati. Sastav maske možete menjati, dodajući maslinovo ili ricinusovo ulje, sok od aloe ili jogurt, ono što je važno, jeste da se kvasac ne izostavlja, jer je on osnovni deo maske.

 Gospin plašt, već svojim oblikom skreće pažnju! Virak spas za žene!

Beli luk je dobar za rast kose!

Beli luk je odličan prirodni lek koji može pomoći u sprečavanju opadanja kose. Danas postoji veliki broj šampona koji u svom sastavu imaju beli luk, ali se naravno najbolji efekat ostvaruje korišćenjem svežeg luka. Sve što treba da se uradi jeste da se isecka na komade i doda u neku podlogu koja je maska za kosu. To može biti žumance, kokosovo ulje ili maslinovo ulje, u zavisnosti od tipa kose. Beli luk ubija gljivice i ima puno sumpora, pa je zato dobar za zdravlje kože.

Najbolji šampon protiv opadanja i za rast kose!

750 ml šampona od koprive;

100 ml pantenola-vodeni rastvor;

30 ml kapi od koprive;

30 ml AD kapi (vodene);

50 ml ricinusovog ulja (ukoliko imate baš masnu kosu, dodajte samo 25 ml)


Sve sastojke pomešajte i držite u staklenoj flaši.

Kopriva za brži rast kose!

Ova biljka je bogata mineralima i vitaminima koji su važni za kosu i zato ne treba da iznenađuje što se šampon od koprive odavno masovno koristi. Dokazano je da ova biljka zaista pomaže u ponovnom rastu kose, jer jača koren dlake, eliminiše perut i sprečava opadanje. Pored tradicionalnog šampona od koprive, može se napraviti i jednostavan rastvor koji takođe pozitivno deluje i podstiče rast kose. Dva osnovna i jedina sastojka ovog rastvora jesu voda i sveži listovi koprive. Listovi se dodaju u 2 litra vode i ostave dok voda ne proključa. Da bi došlo do rezultata trebalo bi kosu prati ovim rastvorom minimum tri puta nedeljno.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.