Oglasili se stručnjaci: Da li je sektaški obred zaista motiv ubistva Jelene Krsmanović?

Izvor: Svet plus, 03.Jun.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasili se stručnjaci: Da li je sektaški obred zaista motiv ubistva Jelene Krsmanović?

Sektolog Dimitrije Pastuović smtra da ubistvo Jelene Krsmanović nije deo nekog sektaškog obreda i da za taj zločin postoji neki drugi povod.

''Ponašanje ljudi iz porodice ubijene pevačice može da se dovede u vezu sa nekom sinkretističkom sektom, ali ne i samo ubistvo'', rekao je Pastuović za Pink.rs, kada je reč o ubistvu Jelene Krsmanović.

Na pitanje da li je moguće da je Zoran Marjanović fanatični pravoslavni vrenik, on je rekao da i među pravoslavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vernicima ima fanatika, ali da oni ne koriste terminologiju kao što su “svetlosni vitezovi”.

''To mi više liči na neki sinkretizam, na neku kvazi religiju'', naveo je Pastuović.

On ističe da do sada nije čuo za slučno ubistvo koje bi bilo deo sektaškog obereda, ali napominje da se sekte transformišu. Pastuović je dodao da, recimo, ubistva koja se dovode u vezu sa satanizmom imaju posebne karakteristike.

Noge i ruke na leđima, a žrtva je okrenuta potrbuške, prema oltaru, objasnio je on. Sinkretizmom se, inače, može smatrati svaki pokušaj spajanja različitih filozofskih ili verskih pravaca. Termin se prvenstveno koristi kada se govori o spajanju različitih verskih formi.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.