Od sada će vam Instagram pomoći pri odabiru stajlinga

Izvor: Scandal.rs, 23.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sada će vam Instagram pomoći pri odabiru stajlinga

Naš Instagram feed svakodnevno je prepun savršenih zalazaka sunca, dnevnih modnih kombinacija, divno nanizanog nakita, jela od kojih imamo zazubice… Iako nismo modni blogeri koji po jednom postu zarađuju basnoslovne iznose, bitno nam je da svaka naša fotografija objavljena na omiljenoj društvenoj mreži bude reprezentativna.

U ovom naumu odlučili su da nam pomognu naučnici sa univerziteta u Torontu koji su razvili algoritam što analizira fotografiju i daje predloge kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << da je poboljšamo. Cilj ove tehnologije koja je kao bazu podataka uzela stranicu Chictopia.com, s njenih 144.169 postova trendsetera širom sveta, jeste da predvidi kako bi osoba sa stilolm trebalo da izgleda na fotografiji, pa prema tome predlaže suptilne prepravke stajlinga.

Sledeći put kad se nađete u nedoumici da li je vaša kombinacija suviše seksi ili preterano jednostavna, dovoljno je da unesete svoju fotografiju, nakon čega će algoritam proceniti tip autfita, korisnika, pozadinu fotografije, kao i činjenicu je li naša fotografija dovoljno dobra ili nije. Ono što će uslediti jesu predlozi s kojima će naša fotografija postati savršena, poput promene komada odeće, lokacije, ali ćete dobiti i informaciju da li vam odabrana kombinacija dobro stoji, da li je osvetljenje na fotografiji u redu i slično. Koliko god nam se ova nova tehnologija činila nepotrebnom, pa možda čak i pomalo suludom, sigurno nećete žaliti kada lajkovi počnu da se nižu.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.