Očevo nasleđe: Hrvat (83) na čelu narko bande i sina uveo u posao

Izvor: Svet, 28.Sep.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očevo nasleđe: Hrvat (83) na čelu narko bande i sina uveo u posao

Argentinac Vladimir Bežić (30) hrvatskog porekla, uhapšen je u Buenos Arjesu kada je pokušao da prenese 65 kilograma kokaina u Urugvaj. On se pretvarao da ide na godišnji odmor sa suprugom i dvogodišnjim sinom, a tokom akcije je uhapšen i njegov otac Vjencelsav Bežić (83), za koga se pretpostavlja da je vođa narkobande i glavni mozak operacije.
Kokain se nalazio u specijalnom delu između gepeka i zadnjeg sedišta automobila, koji je bio zaštićen specijalnim materijalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kako policijski psi ne bi nešto nanjušili.
Pretpostavlja se da je droga bila namenjena za Evropu, a da je Urugvaj bio samo tranzitna stanica, a akciju su nazvali “Legado paterno”, odnosno “Očevo nasleđe”, jer je kriminalni biznis prenet sa oca na sina.
Dokumenta koja su zaplenjena u porodičnoj kući dokazuju transfere novca u Hrvatsku i Rusiju, a policija radi na ispitivanjima navoda o pranju novca, ili su slali pomoć rodbini.
Prema profilu sa društvene mreže Linkedln, Vladimir Facundo Bežić je završio dva fakulteta i radio je kao regionalni menađer na kablovskoj televizijii, a kasnije se zaposlio kao analitičar u konsultantskoj kompaniji At Work.
“Vjenceslav Bežić ima poduži dosije budući da godinama trguje drogom i da je on šef bande, a svog sina Vladimira je malo po malo uvodio u posao”, navodi policijski izvor lokalnim medijima, dodajući da je Vjencelsav i dalje hrvatski državljanin.
Izvor: Kurir
Foto: urgente24.com

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.