OVO JE PROMAKLO SVIMA: Poznati svetski pevač je 1978. u čuvenom hitu ISMEVAO DRUGA TITA, ali to u Jugi NIKO nije primetio i pesma NIKAD nije zabranjena! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE PROMAKLO SVIMA: Poznati svetski pevač je 1978. u čuvenom hitu ISMEVAO DRUGA TITA, ali to u Jugi NIKO nije primetio i pesma NIKAD nije zabranjena! (VIDEO)

Cenzori su omanuli!

Ličnost i kult druga Tita su, znamo to dobro, bili nedodirljivi i, makar javno, nedostupni bilo kakvoj kritici ne samo za njegovog života, već i godinama posle smrti, ali...

Pročitajte i:

Znamo i da su čak i u takvom sistemu postojale "rupe" koje su dovitljivi, na ovaj ili onaj način, katkad koristili. Ipak, slučaj o kome govorimo je poprilično specifičan.

O Titu su ispevane tolike slavopojke, međutim, sada je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednoj pesmi koja nije sa ovih prostora. U pitanju je Barton Kamings, Kanađanin koji je javnosti najpoznatiji kao lider sastava Guess Who.

Jedina žena koja je TITU rekla NE: U dve brutalne rečenice SKRESALA mu SVE

 Na trećem solo albumu, 1978. (dakle, dok je Tito bio živ), snimio je pesmu "Roll With the Punches", čiji deo pesme glasi:

"Women are fine and women are sweet: hanks of hair and piece of bone

But even President Tito's leavin' Mrs. T. at home

He's gotta roll with the punches"

Žene su, dakle, fine i slatke, ali, čak i kad predsednik Tito ostavi Jovanku kod kuće, mora da "istrpi udarce". Morate priznati, nije baš to bilo u skladu sa ostalim, dobro poznatim pesmama o Josipu Brozu, i, svakako, u to vreme, nije bilo za emitovanje, ali...

Taj stih, očigledno, niko nije primetio, pa je pesma nesmetano bila na emitovanju na udarnim stanicama u Jugoslaviji. Cenzura ju je, bar u nekom većem obliku, zaobišla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.