OŠAMARILA GA JE, PA SU SE VENČALI U CRNINI Fatalna Srpkinja je ređala nesrećne ljubavi, a među njima uticajni SPORTISTI, GLUMCI, DIREKTORI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠAMARILA GA JE, PA SU SE VENČALI U CRNINI Fatalna Srpkinja je ređala nesrećne ljubavi, a među njima uticajni SPORTISTI, GLUMCI, DIREKTORI

Mnogi su hteli da se ubiju zbog nje.

Olivera Katarina u mladosti je važila za onu ženu čija je lepota prokletstvo. Uprkos pažnji i ljubavi koju je dobijala od muškaraca širom sveta, samo je želela da bude slobodna, te je posle samo dva meseca fakulteta napustila rodni Beograd i otišla u Pariz.

Velike promene u usledile su odmah po završetku osnovne škole. Olivera je tada upisala današnju Petu beogradsku gimnaziju i zaljubila se u tadašnjeg poznatog vaterpolistu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milana Muškatirovića Galeta, sa kojim se zabavljala nekoliko meseci. Nakon srednje škole, upisala je Pravni fakultet.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Oct 13, 2019 at 12:58pm PDT

- Protiv svoje volje upisala sam se na Pravni fakultet. Nikada sebe nisam mogla da zamislim kao sudiju ili advokata, pa sam posle dva meseca studiranja pobegla u Pariz. Otac mesecima nije bio kod kuće jer je plovio Dunavom, a majka je, posle dugih razgovora, stala uz mene, spakovala mi pun kofer hrane i u rukavicu mi ćušnula nešto novca da mi se nađe. Mislila sam da ću brzo naučiti jezik i upoznati grad u koji su se zaljubljivali svi umetnici, ali pomalo sam se razočarala. Lutala sam po hladnom Parizu, od adrese do adrese, a onda me je drugarica preporučila svojoj gazdarici, udovici sa dva sina, koja je živela blizu Trijumfalne kapije - prisetila se Olivera i dodala kako su izgledali dani u izgnanstvu:

- U Parizu sam radila od šest ujutru do dva po podne i posle godinu dana takvog života vratila sam se u Beograd. Dok sam živela u Parizu, bila sam jako upadljiva zbog svoje lepote i držanja, što je bilo veoma opasno. Ljudi su stalno nasrtali na mene, ali nikada nisam imala većih neprijatnosti. Tada mi se ozbiljno udvarao jedan riđ i vrlo zgodan monarh, čije ime ne mogu da obelodanim jer je i danas kralj jedne države. Ipak, nije uspeo da me osvoji jer sam bila zaljubljena u Milana - Galeta Muškatirovića, svoju tadašnju prvu veliku ljubav, čuvenog vaterpolo golmana koji je u to vreme bio na odsluženju vojnog roka u Zagrebu - priseća se pevačica.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Sep 14, 2019 at 7:53am PDT

Po povratku u Beograd Olivera Katarina okonačala je svoju dvogodišnju ljubav sa Galetom jer ju je on, kako je sama rekla, sputavao u ostvarenju snova. Upisala je Pozorišnu akademiju i odlučila da prati svoju intuiciju i da se izbori za svoje mesto pod zvezdama.

- Stavila sam tačku na vezu sa Galetom jer sam imala osećaj da me on sputava. Nije mogao da podnese to što sam nakon napuštanja Pravnog fakulteta upisala glumu. Bio je mnogo ljubomoran i nije mogao da podnese ljubavne scene koje su neke uloge podrazumevale, zbog čega se i završila naša dvogodišnja ljubav. Pronašla sam ga na fakultetu i zapretila mu da ću se za dva meseca udati za bilo koga, samo da prekratim muke, ali nije mi palo na pamet da tako mogu i sebe da kaznim.

Olivera je kasnije u svojoj knjizi objasnila da je nakon prve uloge u Narodnom pozorištu o njoj izašla kritika mladog Vuka Vuča, koji ju je okarakterisao kao priučenu balerinu.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Jul 11, 2019 at 7:51am PDT

Predsednica žirija, Niški filmski festival 1970.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Jul 8, 2019 at 8:17am PDT

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Aug 19, 2019 at 12:48pm PDT

Novogodišnji šou program Olivera

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Jul 6, 2019 at 4:57am PDT

Premijera filma Uzrok smrti ne pominjati

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Jul 5, 2019 at 5:40am PDT

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Jul 4, 2019 at 2:12pm PDT

Film Veštica iz đavolje šume, najgledaniji film u Nemačkoj sedamdesetih

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Mar 10, 2019 at 11:28am PDT

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Mar 12, 2019 at 8:36am PDT

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Mar 6, 2019 at 11:02am PST

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Nov 12, 2018 at 12:22pm PST

- Ta rečenica zujala mi je u ušima i zaklela sam se da ću ga ošamariti kada ga budem videla. Posle nekoliko dana srela sam ga u Klubu književnika, skočila kao oparena, prišla mu i opalila mu žestok šamar - objasnila je u svojoj knjizi glumica i dodala kako se dogodio njen prvi zvanični brak u životi:

- Nastalo je opšte ludilo, pljuštale su šaljive dosetke, atmosfera je postajala sve zagrejanija i u jednom trenutku on me iznenada upitao: Da li biste postali moja žena? Ostala sam bez reči, a svi glumci već su nazdravljali budućim mladencima. Ipak, bila sam zadovoljna jer sam čoveka koji mi se podsmevao naterala da me poštuje. Tada sam imala dvadeset godina i nisam baš znala šta radim. Kada je svanulo, nas dvoje smo se, obučeni u crno kao da smo krenuli na sahranu, našli pred matičarem. Stidljivo sam promrmljala: "Da", a Vuk mi je tada prvi put prišao i poljubio me. Otišli smo u njegovu prelepu kuću na Senjaku i on je s vrata rekao dadilji da je doveo svoju ženu, Oliveru Vučo. Zamolio ju je da nam skuva kafu, a onda telefonirao Dagmar Stojanović kako bi joj saopštio da se oženio. Nisam znala da je s njom u vezi četiri godine i to me je osvestilo, pa sam zaplakala i promrmljala kroz suze da ga ne poznajem i ne volim. Poželela sam da što pre pobegnem, ali u tom trenutku zazvonio je telefon. Bio je to moj otac koji je s druge strane žice urlao i pretio da će me se odreći jer sam izazvala tragediju - opisivala je ove detalje u knjizi Olivera.

O tome da Olivera nije bila jedina koja nije mogla da pronađe svoju sreću u ljubavi svedoče i brojne ispovesti mladića koji su navodno želeli da oduzmu sebi život zbog prelepe glumice. Među njima je bio i Miloš Žutić, koji je zbog neuzvraćene ljubavi bio spreman na radikalne poteze.

- Pokušao je da se otruje kada je čuo da sam se udala, a otac je tvrdio da će me ubiti ako mu se nešto desi. Osetila sam se krivom, zgrabila kaput i pobegla, ali takav osećaj slobode više nikada nisam doživela. Otišla sam kući, a otac mi je, čim me je ugledao, lupio šamar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.