OMILJENI TELEVIZIJSKI DEDA POSLE TRIPKA! Živojin Milenković igrao je u kultnom Porodičnom blagu i njegovim izjavama smo se svi smejali

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 04:29

OMILJENI TELEVIZIJSKI DEDA POSLE TRIPKA! Živojin Milenković igrao je u kultnom "Porodičnom blagu" i njegovim izjavama smo se svi smejali

Njegove replike se još uvek pamte i prepričavaju

Živojin Milenković se rodio u Nišu, i tu počeo glumačku karijeru u Niškom narodnom pozorištu. Žika je jedno vreme radio i kao profesor književnosti u svom gradu, a kasnije prelazi u Beograd gde je bio deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, i u jednom trenutku i upravnik. Glumio je u preko 30 filmova, preko 300 televizijskih emisija (drama i serija) i oko 150 pozorišnih predstava.

Milenković je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mlađim generacijama prirastao srcu u seriji "Porodično blago", gde je igrao Trajka Gavrilovića, dedu malog Bebana. Scenama sa deda Trajkom se uvek svi rado vraćamo, posebno onih sa unukom, kada su najzanimljiviji bili u duetu.

Pamtimo ga kao Soću iz "Vrućeg Vetra", kao Vasića iz serije "Više od igre", kao Cvetka u seriji "Ljubav na seoski način", ali i kao inspektora u čijoj kancelariji pada čuvena opklada iz filma "Kako je propao rokenrol", kao ministra u filmu "Kako sam sistematski uništen od idiota".

Milenković je preminuo je 18. marta 2008. godine u 81. godini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.