ODREKAO SAM SE RODITELJSTVA ZBOG SVOJE BOLESTI Bojan Tomović otkrio da je na doživotnoj terapiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 12:40

"ODREKAO SAM SE RODITELJSTVA ZBOG SVOJE BOLESTI" Bojan Tomović otkrio da je na doživotnoj terapiji

Ova njegova izjava mnoge je rasplakala.

Pevač Bojan Tomović bori se sa ozbiljnim stanjem, a u pitanju je bipolarni poremećaj. Tomović je pred kamerama otkrio kako izgleda život sa ovim poremećajem, ali i da je u početku mislio da je u pitanju "obična depresija", a ne mnogo ozbiljnije stanje.

Bojan Tomović se pojavio 2000. godine i u nekoliko godina je izbacio nekoliko hitova koji se slušaju i danas. Ipak, u nekom trenutku, Tomović je iznenada nestao iz domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javnosti, a sve zbog bipolarnog poremećaja, sa kojim sada već živi punih 11 godina.

- Pa život se desio valjda i taj nesretni bipolarni poremećaj. Imao sam 30 tada, evo sad mi je 41. Mislio sam prvo da je nekakva depresija, da je anksioznost i onda išao na te redovne kontrole, psihijatri su tražili da neko iz familije dođe sa mnom, tada bi u tom trenutku bivša žena, pošto sam ja razveden skoro 5 godina, bivša žena, majka, brat, taj je nažalost umro, i onda da pričaju o meni. I onda su iz njihovih priča zaključili da je u pitanju bipolarni poremećaj - priča pevač.

Tomović ističe da tada nije ni znao šta je to...

- Ja se posvađao s tim psihijatrom, reko', sram te, reko', bilo, kaže to vam je doživotna pa nasledna bolest, ama, reko', nemaš pojma ti. I onda sam išao po jedno desetoro njih, međutim, svi su potvrdili, ali živi se i sa tim. Uvek može i gore i, eto, živi se sa tim uz terapiju, naravno. Mislim, to je doživotna terapija, mora, kažu - ispričao je Tomović.

Uprkos dijagnozi koju je iznenada dobio, trudi se da od života izvuče najbolje moguće.

- Bilo je, ja kažem, uvek i gorih dana pa da se ne žalim. Život me je naučio da ne planiram više ništa. Ono što je bilo ne može se promeniti, ono što će biti sutra ne znaš hoće li mi doći, tako da živim za ovaj trenutak sad. Kažu da je inače sreća stvar trenutka, zgrabi ga, prepoznajte taj jedan trenutak - zaključio je Tomović za kraj gostovanja na Blic televiziji.

Ono što je posebno izazvalo emocije i pažnju javnosti jeste snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem Bojan govori da se zbog bolesti odrekao mogućnosti da bude roditelj.

- Odrekao sam se svesno roditeljstva, jer smatram da je bolje da budem dobar i zabavan striko i ujak, nego neodgovoran otac pod terapijom. Ja znam kako zna da bude kad je depresivna faza, to ne možeš iz kreveta da ustaneš, i samo moliš Boga da te uzme, i ne možeš, veruj mi, do toaleta ne možeš da pođeš. Zamračiš se usred bela dana, i samo čekaš kraj, takva je depresivna faza. Bipolar nije obična depresija, nego ona najgora neka, najteža. Kao što imaš i euforiju u 5,6 ujutru, kad spremaš kineska jela i odvrneš muziku do kraja. To jedno čestito čeljade, ta bivša žena, i ja sam joj rekao kad smo se razvodili "mislim da ćeš mi za par meseci biti zahvalna" i verujem da jeste, i nadam se da je srećna i da će se ostvariti kao majka jednog dana - poručio je Bojan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.