Nova fitnes pravila: Pogledajte šta treba da radite, a šta ne smete

Izvor: Svet, 11.Maj.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fitnes pravila: Pogledajte šta treba da radite, a šta ne smete

Ako se pridržavate ovih jednostavnih pravila dobićete rezultate jako brzo, bilo da ste početnik, vežbate redovno ili ste fitnes fanatik.
Pravila i za početnike
Vežbajte svakog dana. To je za počenike važno da bi kod sebe razvili naviku. Čak i ako je neka mala serija vežbi ili šetnja u pitanju neophodno je da to radite redovno.
Nemojte da se “zakačite” za pokretnu traku. Ova loša navika nastaje tako što se vaše telo navikne na ove pokrete i onda vam trčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << postane lako, pa možete da pomislite da ste jako fit, što nije istina. Ubacite i neke druge vežbe u svoju rutinu kako bi vam se mišići razvijali ravnomerno.

Pravila za one koji redovno vežbaju
Postavite nove ciljeve. Oni koji redovno idu u teretanu lako mogu da prestanu da vide dobre strane vežbanja i počnu da se dosađuju, zbog čega su u opasnosti da prestanu da vežbaju. Da se ovo ne bi desilo uvedite novine. Isplanirajte aktivan odmor ili upišite neki kurs, ples ili slično.
Menjajte obuću
Izaberite patike zbog njihove funkcionalnosti a ne zbog toga kako izgledaju. Ako su vam patike udobne i pravljene upravo za vežbanje nemojte da odustanete od njih samo zato što vam se ne sviđa model. Ako ih nosite redovno, menjajte ih na svaka tri meseca. Iako će spoljašnjost ostati netaknuta, unutrašnji sunđerčići i srednji sloj đona će izgubiti na kvalitetu i elastičnosti.

Pravila za fitnes fanatike
Radite ono što mrzite. Mnogi koji uživaju u treningu imaju bar jednu vežbu koja im ne ide od ruke, tako da umesto da je izbegavate, postavite sebi izazov. Bićete jači, poboljšaćete ravnotežu i bićete zadovoljni sobom. Bilo da ne volite sklekove, čučnjeve ili vežbe za ruke, posle tri nedelje savladaćete i to.
Ne budite rob brojki. Merenje otkucaja srca ili vreme trčanja može da pruži vredne informacije, ali ako to radite stalno, to može da vam umanji uživanje u samom vežbanju ili da vas natera da se forsirate onda kada se ne osećate baš najbolje. Vežbajte tempom koji vama prija, slušajte svoje telo i uživajte u treningu.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Nova fitnes pravila: Pogledajte šta treba da radite, a šta ne smete

Izvor: Scandal.rs, 11.Maj.2015

Ako se pridržavate ovih jednostavnih pravila dobićete rezultate jako brzo, bilo da ste početnik, vežbate redovno ili ste fitnes fanatik...Pravila i za početnike..Vežbajte svakog dana. To je za počenike važno da bi kod sebe razvili naviku. Čak i ako je neka mala serija vežbi ili šetnja u pitanju...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.