Nova aplikacija pokazuje Wi-Fi signale svuda oko nas (video)

Izvor: Svet, 28.Avg.2015, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova aplikacija pokazuje Wi-Fi signale svuda oko nas (video)

Svi želimo da imamo dobar Wi-Fi signal, ali često nismo svesni koliko to signala zapravo ima oko nas. U naseljenim područjima nalazi se hrpa baznih telekomunikacijskih stanica, wireless rutera pa čak i satelitskih signala.
Ako se šetate po gradu i uključite pretragu Wi-Fi mreža velika je verovatnoća da ćete imati više ponuđenih mreža. Koliko smo postali umreženo digitalno društvo dokazuje nova Ajped aplikacija Arhitecture of Radio koja prikazuje signale koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << se preklapaju svuda oko nas.
Ova aplikacija koristi GPS kako bi odredila lokaciju korisnika, a potom traži lokacije obližnjih baznih stanica koristeći OpenCellID, i može da mapira Wi-Fi rutere koji se nalaze u blizini. Takođe, može da predvidi i letove satelita nad datim područjem.
Svi ti podaci se potom vizualno prikazuju i dobija se slika kako signali pulsiraju kad uđu u domet aplikacije. To je pravi ples pomešanih jačih ili slabijih signala. Utisak je i zadivljujuć i pomalo zastrašujuć. Ipak, definitivno i podsetnik koliko se digitalni svet integrisao u naš fizički svet.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.