Nordijska dijeta: Kompletna promena ishrane i životnih navika!

Izvor: Svet plus, 10.Jul.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nordijska dijeta: Kompletna promena ishrane i životnih navika!

Ovu dijetu odlikuje to što ona podstiče upotrebu lokalnih i sezonskih namirnica što je idealna kombinacija kako za ljudsko zdravlje, tako i za samo okruženje u kom živimo.

U posledne vreme većina nutricionista preporučuje nordijsku dijetu, koja je fokusirana na konzumiranje "masne" ribe poput lososa, skuše i haringe, kao i bobičastog voća i korenastog povrća. Ova dijeta je inspirisana kuhinjama Islanda, Norveške i Švedske. Imajte na umu da najbolje dijete na svetu nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << samo dijete, nego i komplentna promena ishrane i životnih navika, a između ostalog, misli se i na šetnje i brigu o zdravlju.

Ukoliko odaberete nordijsku ishranu to znači da morate da prestanete da jedete industrijski prerađenu hranu kao što su čips ili bombone kao i većinu nezdravih masnoća koje se nalaze naprimer u kobasicama. Sama nordijska dijeta nije novo otkriće, osmišljena je još 2004. godine, međutim, sada je postala popularnija jer sve veći broj nutricionista ukazuje na prednosti ovakvog načina ishrane.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.