Nisam željan ni para, ni uspeha

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2018, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam željan ni para, ni uspeha

U organizaciji Udruženja Montehes iz Frankfurta nedavno je u Drajajhu kod Frankfurta organizovano Crnogorsko veče. Za dobro raspoloženje gostiju pobrinuli su se Zoran Kalezić i Dejan Škuletić. Igralo se i pevalo, a u sali se osećao duh Crne Gore i tradicije. Doajen narodne muzike nije krio zadovoljstvo što je svojom pesmom uspeo da približi duh zavičaja zemljacima koji žive daleko od rodnog kraja. Kalezić je za naš list otvorio dušu i otkrio šta radi u poslednje vreme.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />- Ovo je jedno predivno veče. Veče puno zabave, emocija, veselja, puno sećanja koja naviru uz naše pesme. Ovo je publika za koju volim da pevam. Dokle god budem pevao biraću samo da pevam ljudima koji baš vole da me slušaju. Mene neće slušati 20.000 ljudi i da Dule podeli 10.000 karata, meni će da dođu 200 ili 300 ili 500, odlično. Mene je slušao pun Centar Sava i niko nije podelio ni jednu jedinu kartu. Ne tražim profit, meni oči nisu gladne, ja sam se odavno nagledao svega. Kad vidim da je noćas, jedna žena došla ovde iz Bazela da me sluša, divna jedna i hrabra žena, puna sete. Pa meni je srce bilo puno. Ja joj pevam, a njoj suza krene. Ko će mene nagraditi više? Niti sam željan para, ni zlatnih ploča, ni uspeha. Ja samo uživam u tom trenutku da pokupim emocije moje publike - rekao nam je Kalezić dok je još trajala zabava.

On ističe da poštuje uspeh svojih koleginica i kolega, i zvezde Granda.

- To je njihov život. A ja moram da mislim i na one ljude koji me prate 50 godina, da ih ne povredim nečim, nijednim mojim gestom. Kada me neko pozove i kada osetim da je to ono pravo, onda odem tamo. Moj sestrić, Andrija Krivokapić, koji je reditelj, pet godina sprema scenario kako to da izgleda da jedan dečak sanja da bude Zoran Kalezić. Ali, kako ga sanja, kroz krpenjače, kroz onaj plovak kada sam pecao ribu od čepa od vina, kroz neke igračke dečje kada smo bili željni svega, priča priče. A ja prolazim kroz njega, u jednoj šumi se srećemo, gde on crta te slike iz detinjstva koje nosi vetar, ispriča priču zavičajnu bez nekakvih plejboj igračica, bez ferarija, bez ičega. Jer mislim da je narod već željan istine, jer je sve laž postalo.

Glavni organizator večeri Semra Islamović Šukurica, član predsedništva Udruženja Montehes, kaže da se ovakve zabave tradicionalno organizuju nekoliko puta godišnje.

- Kako je maj mesec slavlja i praznika u Crnoj Gori, tako smo i mi napravili proslavu koja je zaokružila i naš Dan nezavisnosti i sve ono što smo hteli da slavimo. Danas smo počastvovani prisustvom legendarnog pevača Zorana Kalezića i njegovog kolege Dejana Škuletića iz Podgorice, dvojice doajena narodne muzike koji neguju izvornu muziku. I šta da vam kažem osim da je pravo uživanje - rekla je Semra Islamović Šukurica.

Slavlju je prisustvovao, između ostalih i Branislav Karadžić, generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.