Nisam postala ono što su zlonamerni predviđali! Da li prepoznajete jednu od najpopularnijih srpskih pevačica?

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 17:40

"Nisam postala ono što su zlonamerni predviđali!" Da li prepoznajete jednu od najpopularnijih srpskih pevačica?

Životni put trnja i latica...

"Na ovoj fotografiji je devojčica kojoj su hteli birati put. Zove se Nada Polić i nekoliko decenija nakon što je nastala ova fotka, ona definitivno nije postala ono što su joj zlonamerni predviđali", napisala je uz ovu fotografiju jedna od najpopularnijih naših pevačica na društvenoj mreži Instagram.

Bez njene pesme gotovo da se ne može zamisliti nijedna vrsta slavlja, a njeni počeci bili su teški i traumatični. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Na staroj fotografiji je pevačica Ana Bekuta, iza koje je bogata karijere duga gotovo četiri decenije.

Nada je zarad stupanja na estradnu scenu promenila ime, a u više navrata je isticala da je to bio nužan potez.

- Bekuta je sinonim za jedan nož, a Ana je prelepo ime. Čovek sa kojim sam radila prvi album rekao je da je moje ime Nada dosadno, u to vreme ih je bilo bar 4. Mene moji meštani još uvek zovu Nada, a mislim da bih karijeru napravila kao Nada Polić. I jedna i druga osoba su sublimacija onog što zapravo jesam. Na oba imena sam ponosna. Ana Bekuta je ime koje mi je više donelo - izjavila je pevačica svojevremeno.

Inače, Bekuta je u govoru Kačerskog kraja istrošena britva, odnosno nož za brijanje.

Pre nego što se posvetila muzici, Ana je rodila, sa samo 17 godina, sina Igora u vanbračnoj vezi. Taj period joj bio najteži u životu. Bila je odvojena od svoje bebe, a okolina ju je osuđivala. I njeni roditelji su se našli na stubu srama, selo ih je ogovaralo, što je nju posebno bolelo.

- Želela sam da rodim dete. Istina, nanela sam bol svojim roditeljima, jesam ih osramotila, to sve stoji, zato je Igor nekih osam meseci bio u domu da bi se ta klima u mom selu nekako dovela u normalno stanje i da bi prestale sve te priče. Pritisak okruženja bio je tako snažan i bespogovoran da je moj mali lepi sin morao da se skloni s očiju bezgrešnih. Posle strašnih unutrašnjih lomova, smestili smo Igora u dom. Veliki komad mog srca tada je otkinut i ta rana nikad neće zaceliti. Smatrali su me glupačom zato što "to" nisam na vreme ubila. Ili sakrila i ostavila u nekoj udaljenoj bolnici - priznala je Bekuta svojevremeno.

Kako je popularna pevačica jednom prilikom otkrila, rođenje sina Igora ju je ubrzalo njenu odluku da se bavi muzikom. Danas imaju odličan odnos, a Igor mamu podržava na koncertima i nastupima. Inače, Bekuta je ponosna baka Sonje i Branka.

- Život je lep i život je borba. Ako nije borba, onda je predaja. Ako je predaja, onda je smrt. Zato se borite! Osvrnite se oko sebe, smislen i srećan život imaju samo ljudi s velikom borbom, a ne oni koji su se predali! Volim vas, mili moji! Hvala što ste sa mnom u mojim borbama i mojoj ljubavi prema životu - napisala je Ana povodom svog 63. rođendana, tokom kojeg se još uvek borila sa tugom zbog gubitka emotivnog partnera Milutina Mrkonjića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.