Nikola Simić Biografija

Izvor: Poznati.info, 05.Dec.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Simić Biografija

Nikola Simić je rođen 18. maja 1934. godine u Beogradu. Još u gimnazijskim danima se interesovao za glumu i aktivno je učestvovao u dramskoj sekciji. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Prve profesionalne uloge je ostvario još kao student na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čiji je stalni član od 1959. godine. Nikola Simić je igrao u mnogim domaćim filmovima i TV serijama.  Uloga koja ga je proslavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << jeste uloga Dimitrija Pantića u jednom od najpoznatijih filmskih serijala na našim prostorima pod nazivom Tesna koža. Često je igrao i u TV serijama, a neke od njih su: Srećni ljudi, Porodično blago, Agencija SIS, Ljubav, navika, panika. Nikola Simić je često pozajmljivao glas crtanim junacima, kao što su Duško Dugouško, Mikelanđelo, Sekač, Megatron, Čip Čejs.

Neki od poznatijih filmova u kojima je glumio su: Ljubav i moda, Narodni poslanik, Više od igre, Laf u srcu, Tesna koža, Erogena zona, Davitelj protiv davitelja, Nema problema, Ćao inspektore, Druga Žikina dinastija, Sulude godine, Tesna koža 2, Tesna koža 3, Sekula se opet ženi, Tesna koža 4, Svemirci su krivi za sve, Treća sreća, Lajanje na zvezde, Bumerang, Jagoda u super marketu, Čitulja za Eskobara, Beli lavovi, Davitelj protiv davitelja.

Nikola Simić

Izvor i foto: WP, niscafe.com, domaci.filmovi.co.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.