Nije lako, ali je moguće: Poslušajte savete life coach-a i donesite pravu odluku!

Izvor: Svet, 21.Sep.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije lako, ali je moguće: Poslušajte savete life coach-a i donesite pravu odluku!

Sigurno ste vi baš kao i ja hiljadu puta rekle sebi: “Bože, kako je ovo prosto, zar je samo ovo trebalo da uradim i da se rešim svih muka”.
Guliver/Getty Images Priredila: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach
Neka situacija koja je pred nama ne da nam mira. Čini da se osećamo teško, neraspoloženo i što više razmišljamo to nam se čini da nismo sigurne šta izabrati. Sasvim razumljivo, trudimo se da donesemo ispravnu odluku od koje ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << profitirati, a to nije uvek lako.
Prijateljice moje upomoć
Koliko puta ste svoje nedoumice, želje i strahove podelile sa prijateljicama? Čini se da je život lakši ako se nekome poverimo. Tražeći rešenje kako nastupiti slušamo svoje prijateljice, ali usvajamo samo ono što nam se čini pogodnim za nas. Svaka informacija koja nije ono što smo želele da čujemo u nama budi revolt i zatvara nas još dublje.
Savet: Ako niste spremne da čujete lični stav vaše prijateljice o vama i situaciji u kojoj ste, onda nemojte da tražite njen savet.
Google, ima odgovor na sve
Sigurno da postoji tekst na temu koja je trenutno bitna? Noseći se ovom mišlju, svakodnevno Google beleži čudna pitanja ne dajući odgovore, bar ne one konkretne i prave.
Savet: Google nije svemoguć! Vaš problem je lične prirode, odgovor morate potražiti na drugom mestu!
Kolegenice i kolege
Teška situacija koja neprestano muči, traži da se iznađe rešenje. U tim trenucima radno okruženje možda može da sasluša i ponudi smernice, možda čak i da odgovori na problem. Ali šta ako nemaju odgovor na vaše pitanje? Vi ostajte tu gde jeste, a kolege počinju da vas teše ili da se lagano sklanjaju sve u cilju “njoj je teško, pusti je”. Da li vam je potrebna takva etiketa? Da li vam je potrebno i osećanje da ste beznadežan slučaj.
Savet: Privatni problemi se ne rešavaju na poslu! Poslovno okruženje rešava poslovne probleme! Nemojte sebi umanjivati vrednost iznoseći svoju privatnost, trebalo bi da znate da i kolege takođe imaju svoje privatne probleme. Svi ih imamo zar ne?
Pročitajte i… Da li postoji idealan emotivni partner za mene? Pitanje koje muči žene, a na koje stručnjaci daju odgovor

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.