Nešto sam između Ekstra Nene i Block Out-a! Marko Luis o muzičkim pravcima - Nikad više nije bilo slobode

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2022, 12:22

"Nešto sam između Ekstra Nene i Block Out-a!" Marko Luis o muzičkim pravcima - Nikad više nije bilo slobode

"Svaka generacija ima svoj kič, ima svoj folk, svoj 'andergraund', a sada se sve spojilo..."

Marko Stojanović, poznatiji kao Marko Luis, bio je jedan od učesnika festivala "Skale 2022", a ekipa portala Srbija Danas.com, pred sam nastup, odlučila je da porazgovara sa poznatim pevačem i muzičarem.

Stojanović je publici predstavio novu pesmu "Bonita", a po njegovom priznanju ova numera u sebi sadrži elemente više muzičkih pravaca, pa je i bila savršen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povod otvaranje teme da li je današnju muziku moguće deliti na žanrove.

- Moja muzika je nešto između Ekstra Nene i "Block Out-a" (smeh). Živimo u sjajnom vremenu gde ne postoji trend, već je sve moderno i popularno, sve može da bude pop, samo je važno da imaš dobru pesmu. Mislim da živimo u srećnom vremenu, što se tiče muzike i da imamo potpunu slobodu, a ja je koristim do maksimuma - ističe naš sagovornik.

- "Bonita" je inspirisana flamenko kulturom, taj ritam, ples, senzualno pevanje... Ceo taj osećaj sam preneo u tu numeru. Ubacio sam neke moderne elemente, kao i naš melos. Svakom sa ovih prostora će proraditi krv dok je sluša. Na toj pesmi sam sarađivao sa jednom fenomenalnom umetnicom, Grkinjom iz Berlina, koja ima svoj rep deo. Radijska pesma je što se tiče trajanja, ali ima od Grčke do Berlina svega u sebi.

- Volim tu temu. Svaka generacija ima svoj kič, ima svoj folk, svoj 'andergraund', svoj rok. Mislim da se danas sve spojilo. Danas su hiphoperi i folkeri, danas su rokeri i narodnjaci. Danas, ja koji stvara pop i soul muziku imam elemente narodne i tradicionalne muzike. Nemam odgovor na to pitanje i to mi je sasvim okej. Negde me gledaju kao andergraund pevača i nastupam na džez festivalima, negde nastupam na pop festivalu.

- Božo Vrećo je umetnik koji nije sa ove planete. Saradnja sa njim mi je dosta značila, čak je i utemeljila neki moj zvuk, našao sam neki moj pravac. Boža me inspirisao svojom interpretacijom, tako sam i našao svoj fazon kada sam producirao njegove pesme i paralelno moj album. Bilo je jako lepo i inspirativno.

Kompletan intervju sa Markom Luisem pogledajte na snimku ispod teksta:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.