Neobični SIMBOLI na grobu Šabana Šaulića: Kad čujete šta ovo ZNAČI - naježićete se!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobični SIMBOLI na grobu Šabana Šaulića: Kad čujete šta ovo ZNAČI - naježićete se!

Nikada neće biti zaboravljen!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Nemačkoj pre tačno godinu dana. Porodica pevačke legende je održala, nedavno, godišnji pomen Šauliću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Na grobu nastradalog pevača našao se neobičan prizor - tekst Šabanove pesme "A gde smo sada" ispisan rukom, a na kraju simbol oko i bela ruže.

"A gde smo sada? Ko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kome nada? Da l' neko od nas možda lepo živi? Ili ljubav sakriše oblaci sivi?

Krenusmo, ljubavi, i mladost za nama Da l' puteve sreće nesreća začara? Možda se sećamo one pesme naše, Prošlosti moja, ti ljubavi stara..."

Oko kao simbol se koristi u svim kulturama i tradicijama, a njegovo značenje, gotovo kod svih naroda je vezano za tvrdnju da su oči rečitije od usana, jer su glas srca i slika duše. Autor poruke i crteža verovatno je želeo da ukaže na neprolaznost i večnost Šabanovog lika i dela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.