Neobična mesta koja treba da posetite već ovog leta

Izvor: Scandal.rs, 23.Jun.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobična mesta koja treba da posetite već ovog leta

Ako često putujete, verovatno vam se desilo da želite unapred da isplanirate sledeće putovanje, a nemate pojma gde ćete otići. Ako je tako, razmislite ozbiljno o ovim destinacijama.

1. Azerbejdžan

Republika Azerbejdžan je država u južnom Kavkazu s izlazom na Kaspijsko jezero. Proteklih nekoliko godina glavni grad države Baku je počeo užurbano da se razvija, a tome pridonosi i činjenica da niskobudžetne kompanije iz Evrope lete i u ovu državu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs <<
2. Adana, Turska

Iako je uz Istanbul najpoznatija turistička regija, Adana bi mogla biti zanimljiv odabir ako volite Tursku. Nalazi se uz more, pa je je lako dostupna lokalnim avio-kompanijama.

3. Temišvar, Rumunija

Grad je jedan od najrazvijenijh u Rumuniji. To je prvi grad s električnim osvetljenjem u Evropi. Zanimljivo je kako je neke zgrade u ovom gradu projektirao i slavni Gustav Ajfel.

4. Vanuatu

Vanuatu je ostrvska država u Tihom okeanu, zapadno od Fidžija, severno od Nove Kaledonije i istočno od Australije. Sastoji se od 83 koja se protežu na 900 km, a poreklo mu je vulkansko i koralno. Ako tražite daleku i egzotičnu destinaciju – ovo je mesto za vas.

5. Kito, Ekvador

Kito je glavni grad Ekvadora, pa je političko, kulturno i finansijsko središte države. Stara gradska jezgra izgrađena su u kolonijalnom stilu zbog koje je Kito, zajedno s Krakovom, bio prvi grad koji je upisan na UNESCO listu mesta svetske baštine.

6. San Sebastian, Španija

San Sebastian je lučki grad u baskijskoj pokrajini Gipuskoa. Ako ste već obišli Barselonu, Madrid i Sevilju, ovo ne smete zaobići. Predivne plaže, odlična zabava i još bolja hrana – samo su neke od stvari koje vas ovde očekuju.

7. Čile

Čile je država na zapadu Južne Amerike, pruža se uz istočnu obalu Tihog okeana, i po obliku je jedna od najneobičnijih država sveta. Izdužena je u smeru S–J kroz više od 38 stepeni geografske širine, odnosno više od 4.260 km. Idealan je ibor ako volite avanturistički odmor u prirodi.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.