Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi!

Izvor: Svet plus, 07.Avg.2020, 12:56

Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi!

Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi! Možda niste znali ali ne znate da je potrebno da u svoj jelovnik unesete dve namirnice. U pitanju su cimet i beli luk.

Visok krvni pritisak je tihi ubica, to ste verovatno već čuli, a da biste sprečili rast pritiska, potrebno je da regulišete svoju ishranu na vreme.

Cimet

Više studija je potvrdilo kako gornji i donji pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan i >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << zdrav začin - cimet. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak.  Dodajte ga čajevima ili nekim drugim napicima koje uzimate u toku dana. Za instant efekt rastopite u ustima malo cimeta u prahu i progutajte.

 Dijeta i zdravi slatkiši! Možete ih jesti i ako se borite sa viškom kilograma! (RECEPTI)

Beli luk

Ova zdrava namirnica gotovo istog momenta spušta krvni pritisak. Beli luk deluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak. Možda miris nije baš najbolji i ne volite ga ali jedna od mogućnosti je da ga svakog jutra jednostavno progutate. Uzmite čen belog luka i rasečite ga na 4 dela pa ga uzmite sa dosta vode.

Za instant delovanje i trenutno snižavanje pritiska sažvaćite sirovi čen belog luka sa hlebom ili ga iseckajte u omiljenu salatu ili neko drugo jelo.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.