Nema bežanja: Ovo je najbolje čuvan zatvor u Americi (video)

Izvor: Scandal.rs, 28.Jun.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema bežanja: Ovo je najbolje čuvan zatvor u Americi (video)

ADX (Administrative Maximum Unit) nalazi se u mestu Florens u Koloradu. Još 1963. godine osmišljen kao zamena Alkatrazu, to jest kao zatvor iz koga je nemoguće pobeći, a otvoren je 1994. godine. Zatvorenici moraju da jedu, spavaju i obavljaju nuždu u svojim ćelijama, čak im se i ograničava pristup sunčevoj svetlosti i ali i električnoj.

Kaznena ustanova maksimalne sigurnosti najčuvaniji je zatvor u Americi. U njemu su smešteni neki od najopasnijih ubica, silovatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i učesnika u bombaškim napadima. U ovom zatvoru, policajci koji su u svakom momentu naoružani do zuba neprestano šetaju između zatvorenika, ali to ne spečava brojne opasne situacije.

Zatvorenici su stvorili prave male bande u kojima važe njihova pravila, zbog kojih često ulaze u krvave međusobne sukobe, kao i u sukobe sa policajcima. Okružuje ih dvanaest velikih tornjeva s naoružanim čuvarima iznad ciglastih zgrada, dok se na vrhovima zidina prostire bodljikava žica.

Veliki broj od više od 400 zatvorenika u ovom zatvoru provodi u maloj betonskoj ćeliji 23 sata dnevno. Obroke dobijaju kroz male rupe u vratima. Krevet je od betona, a na njemu se nalazi tanak madrac.

U ćeliji imaju jedan prozorčić koji dopušta ulazak malo dnevog svetla, ali zatvorenici kroz njega ne vide ništa osim zgrada. Zatvorenicima prilikom napuštanja ćelije moraju da budu zavezane noge, plus vezane ruke lancima oko stomaka.

Pisma i razgovori se konstantno nadgledaju, a zatvorenici mogu posle nekog vremena da dobiju zatvorske poslove, kao što je čišćenje. Naravno, sve vreme ih prate kamere. Oni najgori smešteni su u H sektoru, koji je pod posebnom prismotrom i posećuju ih samo advokati i najbliži članovi porodice.

Više o načinu života tamošnjih zatvorenika možete pogledati u ovom dokumentarcu.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.