Nega kože zimi

Izvor: Poznati.info, 23.Nov.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega kože zimi

Kako negujete svoju kožu? Da li pazite na njenu negu tokom cele godine ili se toga setite tek kada primetite da vam koža više nije tako sjajna, lepa i glatka? Za sve one koji paze na svoje telo i negu, bilo bi dobro kada bi bili svesni nekoliko korisnih informacija o lepoti.

Uopšte nije važno da li je vani vruće ili hladno jer bez obzira na godišnje doba, mnogo je važno da uz sebe uvek imate kremu sa zaštitnim faktorom. To ne mora da bude velik broj, ali je potrebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << na lice pre hidratantne kreme stavite i onu koja u sebi već ima zaštitu od sunca. Iako leto još nije došlo, važno je da sačuvate svoju kožu i pripremite ju za sledeće godišnje doba.

U tašni uvek morate da imate balzam za usne, a osim njega i kremu za ruke jer zbog vetra vaše ruke mogu da izgledaju kao ruke osobe koja ima mnogo više godina nego vi. Tada nije dovoljno mazati kremu samo jednom u danu nego to treba uraditi nekoliko puta.

Hidratantne kreme ponekad neće moći da priže dovoljnu količinu vlage po zimi i zato je važno da uz sebe imate i preparat, koji će vašoj koži pružiti još malo hidratacije.

Bez obzira da li se šminkate ili ne, znate da na lice uvek morate stavljati hidratantnu kremu koja će koži da pruži sve ono šta joj je potrebno, a osim toga će da zaštiti lice od šminke koju rešite da stavite. Neka hidratacija uvek bude na prvom mestu.

Hidratacija je važna, ali to nije jedino na šta morate da pripazite. Koža može da bude suva po zimi i zato ne treba zaboraviti na piling. Bilo bi dobro kada bi ih radili često kako bi se rešili mrtvih ćelija na koži i kako bi se ona što pre mogla da oporavi. Suva koža je nažalost zaštitni znak hladnog vremena i niskih temperatura i zato treba biti posebno nežan prema svom telu.

Autor: Sanja, Foto: princigalli /Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.