Nebojša Glogovac biografija

Izvor: Poznati.info, 20.Okt.2014, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Glogovac biografija

Nebojša Glogovac je jedan od najgrađivanijih glumaca u Srbiji koji se dokazao na pozorištu i na televziji. Glumio je u mnogim projektima zbog čega se smatra najraznovrsnijim glumcem. Dobitnik je mnogo nagrada pa tako i nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. godine u mestu Trebinju u porodici sveštenika Milovana i majke Milene. Kad je Nebojša imao samo 7 godina cela porodica se seli u Pančevo. Još dok je bio u srednjoj školi >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Nebojša je planirao da će se baviti glumom, pa je tako 1987. godine glumio u poznatoj seriji „Bolji život“, gde je imao rolu druga Slobodana Popadića.

Posle srednje škole kreno je na Filozofski fakultet u Beogradu gde je upisao smer psihologije. Trebalo je samo dve godine da Nebojša shvati kako to ipak nije ono šta je on zamišljao, pa je prekinuo Filozofski fakultet i upisao glumu na Fakultetu dramske umetnosti kod profesora Vladimira Jevtovića.

Nebojša je na filmu prvi put glumio 1994. godine u filmu „Vukovar, jedna priča“, a glumio je Fadila vojnika koji se nalazio u vojsci JNA. Prva glavna uloga usledila je u filmu „Ubistvo s predumišljajem“, gde je imao rolu Bogdana ranjenog u Bosni. U svojoj bogatoj karijeri je glumio u više od 30 filmova i serija, a među kojima su najpoznatiji „Kad porastem biću kengur“, „Munje“, „Nebeska udica“ i „Klopka“.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.