Nauka dala objašnjenje za osam tajnih ženskih seksi fantazija

Izvor: Svet, 13.Maj.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka dala objašnjenje za osam tajnih ženskih seksi fantazija

Iako je ženska seksualnost i dalje donekle tabu tema, nije nepoznato da žene uživaju u seksu i da imaju fantazije. Doduše, mnoge od njih ih nikada nikome ne otkriju. Naime, neke od fantazija su plod nesvesnog i mogu zapravo da idu dalje od onoga što bi one zaista uradile. Zato se i zovu fantazije. Naučnici su istražili osam najcešcih ženskih fantazija i otkrili šta ih izaziva.
1. Dominacija
Psiholog Metju Hadson da u doba kada muškarci “vladaju” žene mašatju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da budu dominantne u krevetu. One žele da donose odluke u seksu, da muškaci obožavaju njihova tela i da ih mole za još. Ženska seksualnost je često pod senkom želje muškaraca, tako da je prirodno da žene maštaju o tome da budu najbitnija osoba u seksu.

2. Potčinjenost
Fantazije o potčinjenosti su iznenađujuće česta kategorija i uključuju sve od bezuslovne predaje muškarcu, preko BDSM (vezivanje i disciplina; dominacija i submisivnost), do silovanja. Ove fantazije kod nekih žena bude pitanja poput onog ako si jaka i uspešna žena, zašto bi imala želju da se nekome potciniš? Odgovor glasi: žena može da se prepusti divljem seksu bez osećaja stida i krivice jer je ona pokušala to da izbegne, ali je zadovoljstvo ipak došlo, tako da ona nije krivac za to što se desilo. Ona je u svojim očima i dalje nevina žrtva. To, naravno, ne znači da žene žele da budu silovane ili kontrolisane.
“Seksualni život treba odvojiti od svakodnevnih obaveza i navika”, kaže Linda Alperstein, seksualni terapeut iz San Franciska.
3. Mašta da posmatra kako je gledaju dok ima seks
Doktorka Laura Berman kaže da je sve u adrenalinu koji dolazi iz straha da će vas uhvatiti na delu. A pošto vas neko već posmatra i vi to znate, to je hrana za ego. U pitanju je osećaj moći koji poizilazi iz činjenice da zavodite nekoga izdaleka, a da se i ne trudite.

4. Igranje uloga
Jednostavno prerušavanje uključuje promenu u ponašanju bez potrebe da se maskirate, dok kompleksna igra, kao što je oblačenje u učenika ili učitelja, sestru ili pacijenta, striptizetu ili vlasnika kluba uključuje glumu i isključuje stid. Za ovo je potrebno da je žena zaista opuštena sa partnerom, toliko da ispred njega može da glumi maskirana i da se oseća seksi, a ne glupo.
5. Seks sa ženom
Ovo ne znači da je lezbijka, već samo da joj se dopadaju ženske obline i da želi da vidi kakav je osećaj koji muškarci imaju kada su sa ženom. Takođe su svesne da žene najbolje poznaju žensko telo i znaju tačno šta treba da urade da bi svoju partnerku dovele do vrhunca.

6. Seks sa bivšim partnerom
Dr Berman kaže da je normalno ako žene ponekad maštaju o seksu sa bivšim partnerom sa kojim su delile intimu, ljubav i vreme.
7. Seks sa strancem
Žene uzbuđuje ideja o spontanosti seksa sa strancem i činjenica da ga više nikada neće videti. Naime, žene često osećaju pritisak društva koje ih osuđuje ako imaju seks bez obaveza, samo radi fizičkog užitka, tako da je stranac idealna fantazija jer se ne poznaju, pa nema osuđivanja.
8. Grupni seks
Ova fantazija je veoma stimulišuća za žene – više pari ruku koje je dodiruju svuda po telu, bilo da su u pitanju stranci ili žene. Prema podacima, oko 15 odsto žena mašta o grupnom seksu, što znači da jasno odvajaju emocije od telesnog užitka. Naime, široko je rasprostranjena teorija da žene moraju da osećaju nešto prema muškarcu da bi imale seks sa njim. Međutim, s obzirom na to da je nemoguće da bude zaljubljena u sve s kojima bi imala grupni seks, ova fantazija razbija stereotipno verovanje.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Nauka dala objašnjenje za osam tajnih ženskih seksi fantazija

Izvor: Scandal.rs, 13.Maj.2015

1. Dominacija..Psiholog Metju Hadson da u doba kada muškarci “vladaju” žene mašatju da budu dominantne u krevetu. One žele da donose odluke u seksu, da muškaci obožavaju njihova tela i da ih mole za još. Ženska seksualnost je često pod senkom želje muškaraca, tako da je prirodno da žene...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.