Naučnici su nam otkrili zbog čega je zdravo da hodamo bosi – i to samo 60 minuta dnevno

Izvor: Svet, 07.Jan.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici su nam otkrili zbog čega je zdravo da hodamo bosi – i to samo 60 minuta dnevno

Da li ste znali da stopala utiču na stanje čitavog tela? Koliko puta vam je majka rekla da ne idete bosi, a niste je slušali. Po mišljenju naučnika, možda je i dobro što niste!
Guliver/Getty Images Naime, nedavna istraživanja su pokazala da je poželjno da bar sat vremena tokom dana hodate bosi, a evo i zbog čega:
Pročitajte i…Ovo je vežba koja će vam pomoći da imate najseksi butine i to usred zime
Ublažava bolove
Stopala uzimaju oblik >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << terena na koji se oslanjaju i ćelije se aktiviraju a one su u direktnom dodiru sa kožom. Ukoliko imate bolove u zglobovima na nogama, šetajte bosi po travi, to će pomoći i ublažiti bol.
Smanjuje neprijatan miris stopala
Ako šetate bosi, vaše noge su u direktno u kontaktu sa vazduhom. Neprijatan miris stopala se baš zato javlja, jer kada ste konstantno obuveni, koža ne može da diše.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Naučnici su nam otkrili zbog čega je zdravo da hodamo bosi – i to samo 60 minuta dnevno

Izvor: Scandal.rs, 07.Jan.2017

Naime, nedavna istraživanja su pokazala da je poželjno da bar sat vremena tokom dana hodate bosi, a evo i zbog čega:..Pročitajte i…Ovo je vežba koja će vam pomoći da imate najseksi butine i to usred zime..Ublažava bolove..Stopala uzimaju oblik terena na koji se oslanjaju i ćelije se aktiviraju...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.