Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu!

Izvor: Svet plus, 08.Maj.2023, 11:24

Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu!

Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu, pa i glavobolju. Evo šta sve može da privuče položaj u kom spavate.

Otkrijte koji je položaj spavanja najbolji za vas, kao i koji vam potencijalno može zadati probleme...

Prema feng šuiju, položaj tela za vreme spavanja ima znatno veći uticaj na zdravlje i čovekovo psihičko stanje nego što smo svesni. Generalno, važno je da se krevet ne nalazi na mestu gde se ukrštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vazdušne struje. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbegavati one koje su nepravilnog oblika.

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke.

On se određuje prema tome u kom smeru vam je okrenuta glava - bio to sever, jug, istok ili zapad. Feng šui učenja potvrđuju i brojne moderne studije prema kojima polovi Zemlje i njihova magnetna sila mogu podsticati bolje ukupno zdravlje, ali i ako su u neslaganju s položajem tela, da prouzrokuju glavobolje i da budu okidač hroničnih zdravstvenih stanja.

Glava usmerena prema istoku

Ovaj položaj smatra se idealnim za decu i mlade ljude. Podstiče na ranije ustajanje, više energije, rast i razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj položaj bi mogao da bude previše intenzivan. Kako podstiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne i teskobne ljude.

Glava usmerene prema severu

Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a naročito za one starije životne dobi. Pojačava smirenost, duhovnost i snižava krvni pritisak. Loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.

Glava usmerena prema zapadu

Ova pozicija se prema feng šuiju povezuje s osećajem zadovoljstva i hedonizma. Iako stvara pozitivno raspoloženje, može podstaći i manjak energije i lenjost. Zbog toga se ne savetuje ljudima usmerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspeha.

Glava usmerena prema jugu

Ova pozicija se generalno povezuje s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako podstiče strast u životu, nije dobro na ovaj način spavati duže vreme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.