Naš glumac se u samo DVE REČI oglasio u čast pokojnog oca - dovoljno da vam se stegne srce (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš glumac se u samo DVE REČI oglasio u čast pokojnog oca - dovoljno da vam se stegne srce (FOTO)

Sigurno je da neće biti zaboravljen...

Možda i niste znali kakav "pedigre" ima popularni glumac Vuk Kostić - njegov deda Nestor Kostić bio je jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, pre Drugog svetskog rata, a njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka, takođe je bio naš poznati glumac. Pljaka je rođen 21. novembra 1933. u Prokuplju, a preminuo je na današnji dan (9. mart) 2001. godine u Beogradu.

Mediji su ga prozvali "srpski Džejms Din" - zbog glumačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << talenta, ali i šarma, stava, devojke su navodno ludele za njim.

Međutim, za razliku od Džejmsa Dina, za kojeg se vezuje ona "živi brzo, umri mlad", Mihajlo Kostić Pljaka je poživeo da izgradi glumačku karijeru i porodicu.

Kad je karijera u pitanju, "daske koje život znače" bile su mu prvi izbor - bio je stalan član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je igrao i u nekim predstavama Ateljea 212 i Zvezdara teatra. U svet filma ušao je 1957. godine ulogom opasnog momka u ostvarenju “Subotom uveče”, a poslednju rolu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). U međuvremenu je bio šef obezbeđenja u “Sivom domu”, Pavle u “Povratku otpisanih”, a mlađa publika mogla je da ga vidi u serijama "Srećni ljudi" i "Gore dole".

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza) on Aug 20, 2017 at 8:31am PDT

Što se privatnog života tiče, skrasio se sa Gordanom, profesorkom na Institutu za strane jezike. Dobili su dva sina - Vuka, koji je krenuo očevim stopama i danas je jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, i Nestora, koji je profesionalni ronilac.

Mihajlo Kostić Pljaka preminuo je od leukemije, u 67. godini.

Iste godine Vuk Kostić je imao svoju prvu veliku premijeru filma "Apsolutnih sto". Nažalost, njegov otac nije doživeo da sa sinom prošeta crvenim tepihom.

Vuk je na svom Instagram profilu objavio nekoliko fotografija svog oca i samo kratko napisao:

- Moj Pljale...

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza) on Mar 8, 2018 at 2:58pm PST

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza) on Jan 19, 2018 at 10:09am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.