Napravite sami osveživač za lice!

Izvor: Svet plus, 18.Jan.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite sami osveživač za lice!

Ovaj osveživač u spreju koji tonira i hidrira kožu, savršeno je osveženje za lice tokom leta.

Čim zatvorite oči pomislićete na plažu i lagani morski vetar, a tečnost u spreju vašu kožu učiniće prijatnom, hidriranom i svežom. Ono što je najbolje, uvek ga možete nositi sa sobom kako bi se osvežili tokom letnjih vrućina jer ne kvari laganu šminku, ali uklanja znoj sa lica.

Hidrirajući sprej možete napraviti lako i od kuće!  Sve što vam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << potrebno su kora od nekoliko limuna/pomorandže, vitamin C i voda. Za čuvanje predlažemo plastičnu bočicu sa raspršivačem kakvu možete nabaviti i na pijaci.

Uputstvo:

Ostavite vodu da provri u maloj posudi.

Dodajte vitamin C (tabletu ili prašak) i mešajte dok se ne rastvori.

Ostavite malo da se ohladi dok budete skidali koru sa limuna i pomorandže.

Sipajte koru u staklenu ili keramičku (ne metalnu) posudu i prelijte je tom vodom.

Prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji preko noći.

Sutradan procedite tečnost i sipajte je u bočicu sa raspršivačem tako da ostane samo voda i nekoliko manjih korica (po želji).

BONUS:

Ukoliko vam je koža suva i osetljiva, možete ubaciti kapsulu sa vitaminom E.

Vitamin E gladi i ispravlja neravnine na koži, podmlađuje je i ne masti kožu što je posebno važno za letnji sprej za lice, koji ukoliko vam je mnogo vruće, slobodno možete koristiti bez ograničenja

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.