Najukusniji domaći kečap! Evo u čemu je tajna! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 30.Avg.2023, 12:31

Najukusniji domaći kečap! Evo u čemu je tajna! (RECEPT)

Vreme je za zimnicu! Ovo je najukusniji domaći kečap, evo u čemu je tajna ovog recepta! Koristićete ga u raznim jelima jer je preukusan, a pica će sasvim sigurno imati savršen ukus.

Potrebno:

5 kg paradajza

5 glavica crnog luka

5 čena belog luka

180 ml ulja

100 ml vinskog sirćeta

3 jabuke

3 paprike

2 lovorova lista

5 karanfilića

manje od pola kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << cimeta

1 kašičica bibera

2 kašike soli

4,5 kašičice šećera

1 kašičica senfa


Priprema:

Iseckajte crni luk. U šerpu sipajte 180 ml ulja i pustite da se zagreje. Dinstajte crni luk dok ne omekša.

Sitno iseckajte i beli luk pa dodajte crnom luku i dinastajte dva minuta.

Iseckajte i paradajz i dodajte luku. Dinstajte par minuta.

Za to vreme iseckajte papriku, dodajte paradajzu, pa dodajte i isečene jabuke, lovorov list, karanfilić, cimet, biber, so, šećer. Na kraju dodajte i sirće.

Ostavite na srednjoj temperaturi da se krčka dva sata. Kada je gotovo ispasirajte dobijenu smesu, a zatim je procedite kao što je pokazano u video snimku. Na kraju dodajte senf i vratite da proključa, pa kečap sipajte u čiste tegle.

Zatvorite tegle, okrenite ih naopačke i ostavite da se ohlade.

Zimnica je gotova pa je odložite na neko tamno i hladno mesto.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.