Najlepši novogodišnji kolači! (VIDEO RECEPT)

Izvor: Svet plus, 22.Dec.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepši novogodišnji kolači! (VIDEO RECEPT)

Bliži se Nova godina, pa ako imate u kući mališane ovo će ih jako obradovati, a mogu i pomoći oko pripreme, što će im sigurno biti zanimljivo. Najlepši novogodišnji kolači!

Svi imamo neke svoje uspomene na detinjstvo, Nove godine, pripreme i proslave sa roditeljima, bakama i dekama... Zbog svega toga bilo bi lepo da uspomene stvorimo i svojoj deci ili unucima.

Ništa lepše od pripreme kolača i poslasitica za doček Nove godine i to baš u društvu najmlađih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Pogledajte ideje u video snimku i izaberite ono što bam se najviše dopada.

Puslica jelka

Umutite dva belanca sa 150 g šećera i kašičicom limunovog soka, Penasto umutiti belanca, a šećer dodavati postepeno. Kada se dobije čvrst sneg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i špricem formirati jelke. Sušiti u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.

Kada je pečeno posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snega, a na vrh staviti ukrasnu pahuljicu ili zvezdicu.

Praznični mafini

Umesite testo za omiljene slatke mafine i ispecite. U duhu praznika, stavite ih u zlatne ili crvene korpice. Umutite šlag, dodajte zelenu prehrambenu boju i špricem napravite oblik jelkice. Ukrasite sa malo sitnih bombonica i jestivom zvezdicom na vrhu i svi vaši gosti biće oduševljeni.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.