Najbolji čokoladni rolat ikada! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 06.Apr.2020, 11:26

Najbolji čokoladni rolat ikada! (RECEPT)

Najbolji čokoladni rolat ikada! Možete ga preliti čime god želite ali morate priznati da je čokolada ipak neprikosnovena! Isprobajte ovaj savršeni recept!

Potrebno:

Kora:

4 jajeta, odvojeno žumanca i belanca

120 g šećera, podeljeno na dva dela

1 kašika skuvane kafe

70 g rastopljenog putera

70 g brašna

20 g kakao praha

1 kašičica praška za pecivo


>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Fil:

150 ml slatke pavlake

200 g krem sira

50 g šećera u prahu


Preliv:

150 ml slatke pavlake

150 g čokolade


 Starinske zemičke za Vaskrs! Recept u koji ide samo malo kvasca!

Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim, žumanca sjedinite sa kafom i puterom. Pa dodajte presotale suve sastojke: brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sjedinite u ujuednačenu smesu. Zatim, deo belanaca dodajte čokoladnoj smesi i dobro razmutite žicom. Dodajte ostatak belanaca i dobro izmešajte da se sve sjedini. Ravnomerno rasporedite smesu na pleh obložen papirom za pečenje, veličine 30x40cm. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na radnu površinu postavite još jedan papir za pečenje pa ga blago pospite kakao prahom. Ispečenu koru odmah okrenite na papir posut kakao prahom, pa pažljivo zajedno sa papirom uvijte u rolat. Hladite u frižideru pola sata.

Za to vreme pripremite fil tako što ćete slatku pavlaku umutiti u šlag a sirni namaz pomešati sa šećerom. Kada je slatka pavlaka umućena, dodajte joj sirni namaz i dobro sjedinite. Fil ravnomerno nanesite na ohlađenu urolanu koru pa uvijte koru u čvrst rolat i stavite u frižider dok pripremite preliv.

Za preliv zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće. Ostavite da stoji 2 minuta a zatim žicom umešajte u svilenkast krem. Neka se malo prohladi pa prelijte preko ohlađenog rolata. Možete to uraditi ovako: prelijte jednom, pa stavite rolat u frižider da se čokolada stegne. Zatim, prelijte ostatak i ponovo stavite u frižider.  Po želji ukrasite komadićima čokolade i poslužite uz kafu.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.