Izvor: Poznati.info, 26.Feb.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nada Topčagić

Nada Topčagić je srpska pevačica koja je najveću slavu doživela osamdesetih godina 20. veka. Vlasnica je hitova “Jutro je”, “Izvini dušo, izvini”, “Zaklanjaš mi sunce” i “Treba mi rame tvoje”, a poznata je i kao osoba koja uvek kaže ono što misli. Mnogi se još uvek sećaju tuče između nje i Marinka Rokvića na turneji u mestu Novo Selo kod Zagreba.

Obrazovanje

Završila je srednju hemijsku školu.

Privatni život >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info <<

Rođena je kao Senada Topčagić 1953. godine, u mestu Modriča u Bosni i Hercegovini. Kao mlada devojka napustila je rodno mesto i otišla u Beograd.

U braku je sa Zlatkom Đorđevićem i imaju sina Miroslava. Nada i suprug su 2009. godine proživljavali pravu dramu, kada se Miroslav ozledio na skijanju na Jahorini. Nakon nesreće je 20 minuta čekao pomoć lekara i za to vreme izgubio puno krvi, pa su lekari morali da se bore za njegov život. Roditelji su hteli da ga prebace u Beograd, a u tome su im pomogle Marija Šerifović i njezina majka, koje su im za prevoz ponudile helikopter.

Nada je bila bliska prijateljica ubijene pevačice Jelene Marjanović.

Posao

Karijeru započinje 1975. godine, zahvaljujući Žiki Radenkoviću. On je tvrdio kako Nada poseduje izvanredan muzički potencijal i da joj zbog toga treba pružiti priliku. Te godine snimila je singl “Na Drini ćuprija”, za koji je tekst napisao Obren Pjevović. Nakon nekoliko godina je snimila i svoj prvi album, a publika ju je odlično prihvatila.

Kasnije su usledili albumi “Ja sam tvoja i ničija više”, “Treba mi rame tvoje”, “Pomozi mi”, “Želim te želim”, “Nežno, nežnije”, “Na srcu mi ležiš”, “Volela sam”. 1990. godine se našla na naslovnoj strani jednog časopisa, a pozirala je obučena samo u lance, što se u to vreme na našim prostorima malo tko usuđivao.

Devedesetih je objavila albume “Koju igru igraš”, “Sudba sirotana”, “Ljubomorna sam”, “Slobodna žena” i “Sanjala sam”. Nakon pauze od nekoliko godina, 2004. godine je objavila novi album, a tom prilikom iznela je svoje mišljenje kako su se svi urotili protiv narodnjaka. Osobito je bila ljuta na mlade voditeljke koje, kako ona kaže, na narodnu muziku pljuju iz čiste zavisti, jer su sve htjele da budu pevačice, ali nisu uspele u toj nameri.

Jednom prilikom je izjavila da se treba čuvati najmlađih pulena Saše Popovića, jer da mogu, sve starije pevače bi pobili kao deca iz filma “Deca kukuruza”. Ta izjava joj je donela izbacivanje iz Granda, ali nakon nekoliko godina se ispričala Popoviću i rekla da zapravo nije tako mislila te da je preterala u svojoj izjavi. To je bilo dovoljno da joj Popović oprosti izrečeno i pozove je natrag u Grand.

Nadi su nekoliko puta nudili da učestvuje u nekom reality showu, ali ona je to odbijala jer smatra da tamo ljudi maltretiraju jedni druge psihički, a sve više i fizički. Sredinom 2017. godine je najavila da se povlači iz javnosti.

Najveća postignuća

Iza Nade je karijera duga gotovo pedeset godina, a najveće uspehe je postigla osamdesetih i devedesetih godina 20. veka. Osim što se dokazala kao uspešna pevačica, Nada je pokazala i da ima veliko srce. Sav prihod od tantijema davala je za bolesnu decu i osobe kojima je potreba pomoć.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.