NEKA VAS ANĐELI DOČEKAJU... Veljko Ražnatović uputio poslednji pozdrav preminulom mitropolitu Amfilohiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 12:54

NEKA VAS ANĐELI DOČEKAJU... Veljko Ražnatović uputio poslednji pozdrav preminulom mitropolitu Amfilohiju

Vernik i patriota.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u bolnici u Podgorici.

Veljko Ražnatović uputio je poslednji pozdrav mitropolitu na svom Instagram profilu.

- Večna vam slava. Neka vas anđeli dočekaju raširenih ruku, hvala vam za sve što ste učinili za srpski narod - napisao je Ražnatović.

A post shared by SERBIAN ACE 🇷🇸 Српски Ас (@veljkoraznatovic) on Oct 30, 2020 at 12:41am PDT
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) je rođen na Božić 7. januara 1938. godine u Barama Radovića u Donjoj Morači. Svjetovno ime mu je bilo Risto.

Budući mitropolit je proveo detinjstvo u patrijarhalnoj porodici. Osnovnu školu je završio u manastiru Morači, a Bogosloviju Sv. Save u Rakovici u Beogradu. Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 1962. godine. Uporedo sa Bogoslovskim fakultetom, studirao je klasičnu filologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Govorio je grčki, ruski, italijanski, nemački i francuski jezik. Koristio je u naučnom radu starogrčki, latinski i crkvenoslovenski, navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

PSIHO TEST: Japanska psihološka igra otkriće TAJNE delove vaše ličnosti kojih niste ni svesni! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.