NEK MU JE POKOJ DUŠE - Filip Car progovorio o smrti ovog velikana: Otkrio nepoznate detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 15:08

"NEK MU JE POKOJ DUŠE" - Filip Car progovorio o smrti ovog velikana: Otkrio nepoznate detalje

Pokazao da je najnačitaniji i da pozanje srpske klasike.

Mama Džehva je započela sastanak na velelepnom imanju pa je krenula da propituje zadugare o knjigama koje su pročitali.

Zadrugari su krenuli da pričaju o knjigama koje su pročitali. U jednom momentu je Miljana Popović je krenula da čita deo iz jedne knjige:

Glavni lik je menjao devojke na sedam dana, a jadan dan je sa svojom devojkom upoznao devojku u kafiću, on je tada trčao za njom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je lepotica. Ona je njega odbijala, on joj je pisao, slao poruke, a jedan dan je prihvatila njegovu ponudu, i oni su ušli u vezu - prepričao je Bilal.

- Ovde kao i u knjigama, briše se ili pere prošlost: menja sadašnjost i projektuje budućnost - rekla je Zorica.

- Ja sam pročitala knjigu koja je toliko relana, da su žene uvek izmanipulisane, ali se sve menja, pa kao žive super sa muškarcima,a pisci su vešto iskoristili priče današnjeg života - pričala je Zorica.

Ipak, najveće znaje je pokazao Filip Car.

- Ja sam pročitao knjigu "Na obali Hazarskog mora" spisateljice Jasmine Mihajlović, žena pokojnog Milorada Pavića. Ta knjiga me je zanimala zbog Pavića jer sam pre toga pročitao jednu njegovu knjigu i njegov život me je jako zanimao. Azerbejdžanci su učestvovali u podizanju njegovog spomenika na Tašmajdanu. To me je zanimalo jer  sam znao nešto o tom čeoveku, pokoj mu duša - rekao je Filip Car. 

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.