NEĆU NIKOGA DA VUČEM ZA RUKAV... Zašto glumica Radmila Živković nije stala pred kamere čak 8 godina?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 13:19

"NEĆU NIKOGA DA VUČEM ZA RUKAV..." Zašto glumica Radmila Živković nije stala pred kamere čak 8 godina?

"Ne tražim mnogo..."

Premda se u Srbiji godišnje snimi desetak filmova i dvadesetak TV serija, glumica Radmila Živković (70) nije stala ispred kamera od završetka rada na sitkomu "Ulica lipa" iz 2015. godine

Dramska umetnica ovu situaciju objašnjava degradacijom glumačke profesije.

- Verovatno im ne odgovaram. Ali i ne želim da se pojavljujem jer je ogromna degradacija profesije. Mnogima ne bih dala ni da prodaju šargarepu na kvantaškoj pijaci, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a ne da se bave produkcijom i snimanjem - istakla je svojevremeno Radmila, pa dodala:

- Nažalost, dosta naših glumaca pristaje na takve uslove jer ih je previše. Na stotine ih završi fakultet svake godine i treba nekako da se izbore za svoje mesto. Nisam alavica, ne tražim mnogo, i neću nikoga da uznemiravam. Uvek sam imala budalastu ideju da svi mi radimo svoj posao, glumci, reditelj, dramaturg... Zvaćeš zato što ti treba najbolji. Da li treba nekog da vučem za rukav i pitam: "Ej, da li me vidiš?" Ne. Izvolite, igrajte se koliko hoćete, ja se u međuvremenu igram sama sa sobom. Živim prilično skromno i nemam te fantazije da mi je potrebno sve - jasna je glumica.

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta ističe da uživa u radu, ali ne po svaku cenu.

- Ako je nešto cena, onda nije užitak. Nisam na prodaju, ne mogu da me kupe, moraju da imaju poštovanja. Poštujem svakoga i za one koji mene ispoštuju uradiću ono što najbolje znam da radim - priznala je glumica nedavno za magazin "Gloria".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.