NE DAJ BOŽE NIKOME DA MU DETE UDARE! Dragana Mitar progovorila o NASILJU - To je TRAUMA za roditelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NE DAJ BOŽE NIKOME DA MU DETE UDARE!" Dragana Mitar progovorila o NASILJU - To je TRAUMA za roditelja

Tema o kojoj bruji čitava Srbija.

Vršnjačko nasilje među decom školskog uzrasta je problem sa kojim se bori svako društvo. Javnost je nemoćna pred ovom negativnom pojavom koja je prisutna u interakciji najmlađih, a siguran potez je aktivna borba i učešće u svim oblicima prevencije.

Prethodnih dana smo svedočili brutalnim slučajevima vršnjačkog nasilja o kojima smo informacije dobijali od svih medija u Srbiji. Svaki roditelj opravdano je u strahu da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to moglo dogoditi i njegovom detetu.

Bivša učesnica rijalitija "Zadruga", Dragana Mitar u žiži interesovanja je poslednjih meseci zbog nasilja kom je bila izložena od strane bivšeg supruga. Budući da je Mitrova majka maloletnog deteta, ekipa portala Srbija Danas.com porazgovarala je sa bivšom zadrugarkom o vršnjačkom nasilju.

- Protivnik sam bilo kakvog nasilja. Nažalost, toga je sve više i prema deci, i prema ženama... Iskreno, šokirana sam i zgrožena kako današnja deca divljaju prepuštena ulici... Pretpostavljam da su roditelji zauzeti poslovnim obavezama, pokušavaju da zarade što više za porodicu, kako bi mališanima obezbedili bolji život, pa onda deca pod uticajem filmova, društvenih mreža, ulice učine nedopustive stvari ili postaju žrtve istih - ističe naša sagovornica.

- Deca su ogledalo roditelja u devedeset posto slučajeva. Mislim da se iz kuće sve nosi. Ludo je vreme, brzo se živi, a nove generacije su bezobraznije i drskije ne samo prema vršnjacima, već i prema roditeljima i nastavnicima... Ne poštuju nikoga i ništa. Trudim se da svoje dete vaspitam, da poštuje i uvažava druge. Batinama se ništa ne postiže. Iskreno, grozim se ovakvih tema i dešavanja. Ne daj bože nikome da doživi da mu dete udare. To je trauma za dete i za roditelja - zaključuje Mitrova za naš portal.

Da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje rastućeg problema vršnjačkog nasilja, saglasni su svi kojom se ovom temom bave. Iz Udruženja "Drug nije meta" jedinog u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja kažu da su slučajevi znak da je poslednji trenutak da se trgnemo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.