NAPUSTILA JE SRBIJU zbog očevog zaposlenja u SRPSKOJ AMBASADI U DANSKOJ: Oduševila je sve u filmu Mrak, a malo ko zna ovaj DETALJ njene prošlost

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 21:16

NAPUSTILA JE SRBIJU zbog očevog zaposlenja u SRPSKOJ AMBASADI U DANSKOJ: Oduševila je sve u filmu "Mrak", a malo ko zna ovaj DETALJ njene prošlost

Kao jako mlada morala je da napusti našu zemlju.

U psihološkom trileru "Mrak", koji govori o devojčici Milici koja sa porodicom živi na Kosovu, u sablasnoj kući blizu šume sa mamom i dedom na KiM, jednu od glavnih uloga igra Danica Ćurčić, glumačka zvezda u Danskoj, inače srpskog porekla.

Uloge u Kraljevskom pozorištu u Kopenhagenu, nagrada na Berlinskom festivalu, prestižno dansko priznanje Bodil, hit serije koje se emituju na Netfliksu, izvrsno ocenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << filmovi poput "Tihog srca" i "Da skratimo priču" - sve to je postigla za kratko vreme.

Film "Mrak" bio je njeno prvo pojavljivanje na srpskom jeziku (igrala je i u hrvatskom filmu "Murina"). Danica je pružila jednu jaku i emotivnu izvedbu majke koja se bori do podslednjeg daha za svoju ćerku ali i sebe.

- Veliki ponos osećam što sam prvu ulogu na srpskom filmu imala baš u „Mraku“, jer je u pitanju veoma izazovan film, priča koja se bavi tamnom stranom istorije ovog tla. Iako je to univerzalna priča o opstanku, o ratu u sebi samom, u porodici, okruženju u jednoj užasnoj situaciji, opet se tiče samo ovog prostora, Balkana. Gotovo ludački izbor se stavlja pred Vukicu – ili da ostane i bori se za svog oca, a time osudi čitavu porodicu na izglednu smrt ili da pobegne sa svojom ćerkom u neku neizvesnu, i opet mračnu budućnost. Nažalost, u pitanju je priča koja je naročito u ovom trenu relevantna - smatra glumica.

A post shared by Danica Curcic (@danicacurcic)

Danica je rođena u Beogradu 1985. godine, ali je već sledeće otišla sa roditeljima u Dansku, jer je njen otac, inače novinar, dobio posao u srpskoj ambasadi.

BONUS VIDEO:

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.