Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao dest godina!

Izvor: Svet plus, 11.Okt.2018, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao dest godina!

Muči vas prehlada?! Ovaj čovek je nije imao deset godina! Jednu naviku ima već dugo godina i ne odriče je se ni na jedan jedini dan.

Doktor Marej Grosnan nedavno je proslavio je 94. rođendan, a još uvek radi kao otorinolaringolog na institutu u Los Anđelesu. Okružen je kijanjem, kašljanjem i bakterijama ali već deset godina se nije ni prehladio:

"Mislim da je to delimično zato što sam kroz život konstantno izložen minimalnim količinama virusa zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << posla. Mnogi lekari stvore otpornost zbog stalne izloženosti."

Doktor Grosnan priznaje za "Prevention" da nešto radi svaki dan - pije jogurt i te navike se ama baš nikada ne odriče. Stiv Bouers, koji je intervjuisao Grosnana za svoju knjigu "Secrets of the World's Healthiest People.", kaže:

"Žive bakterije se "petljaju" sa mikrobima u našem organizmu. Oko 100 milijardi mikroba proizvodi vitamine poput B6, B12, K2. To pomaže u borbi protiv Ešerihije koli i salmonele i održava creva zdravim."

Pored toga što čuva imunitet, jogurt može da spreči i gomilanje kilograma. Osobe koje piju tri šolje jogurta nedeljno manje se goje tokom godinu dana za razliku od onih koji to ne rade, prema istraživanju objavljenom u časopisu "International Journal of Obesity". Baš taj podatak je veoma važan, budući da je upravo gojaznost povezana s nizom stanja poput dijabetesa, srčanih bolesti i raznih oblika tumora.

Bitno je odabrati pravi jogurt, pa tražite natpis "živa kultura" na ambalaži i izbegavajte jogurte koji ne moraju da stoje u frižideru. Držite se brendova koji sadrže bakteriju lactobacillus ili bifidobacterium, jer su upravo one najefektnije.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.