
Izvor: Svet plus, 30.Jul.2022, 20:08
Mravinjak torta! Ruska poslastica odličnog ukusa! (RECEPT)
Mravinjak torta! Ruska poslastica odličnog ukusa i neobičnog izgleda. Potiče iz šezdesetih godina, pogledajte recept!
Potrebno za Mravinjak tortu:
TESTO:
2 jajeta
140 g šećera
70 g maslaca
50 ml mleka
450 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
mleveni lešnici (po želji)
FIL:
380 g kuvano kondenzovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mleka
150 g maslaca
ČOKOLADNA GLAZURA:
50 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite šećer, mleko, so i jaja, a onda dodajte prašak za pecivo i istopljeni puter. Sve to pomešajte, pa dodajte brašno.
Podelite na dva dela, stavite u kesu, a onda u zamrzivač da odstoji 2 sata.
Testo izrendajte i stavite u posudu sa brašnom i promešajte rukama. Zatim sipajte mrvice testa u sito i dobro protresite da višak brašna nestane. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Usitnite testo , a za to vreme kondenzovano mleko mleko istopite sa puterom i dodajte u izlomljeno testo, pa promešajte.
Možete da dodate i lešnike i promešate.
Sipajte u činiju za salatu obloženu providnom folijom i poravnajte. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider 1-2 sata.
Otopite čokoladu i slatku pavlaku kako biste ukrasili svoju "Mravinjak tortu".