Motiv pokušaja ubistva glumca Borisa Isakovića nikome nije poznat

Izvor: Svet, 23.Jun.2010, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motiv pokušaja ubistva glumca Borisa Isakovića nikome nije poznat

Glumac Srpskog narodnog pozorišta Boris Isaković teško je povređen danas pre podne u eksploziji bombe koja mu je bila podmetnuta pod automobil. Bomba, podmetnuta ispod prednjeg desnog točka, eksplodirala je u momentu kada je Isaković pokrenuo automobil sa parkinga na Bulevaru kneza Miloša 18. Glumcu su se geleri zabili u noge i stomak, zbog čega je hitno operisan. "Isaković je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen. Lekari su mu izvadili geler iz noge i stomaka i njegovo stanje je stabilno. Svestan je i komunicira", rečeno je danas u Kliničkom centru.
Eksplozija se dogodila oko 8.30 časova, kada je Isaković sa parkinga ispred zgrade u kojoj stanuje isparkirivao svoj automobil marke "saab". Par sekundi kasnije začula se eksplozija. Prema zvaničnom saopštenju policije, eksploziju je izazvala ručna bomba. "Prvi rezultati policijskog uviđaja pokazuju da je eksplodirala ručna bomba M-52. U toku je intenzivna istraga koja treba da otkrije sve okolnosti, motive i izvršioca ovog krivičnog dela koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju", saopšteno je iz policije.
"Svi smo u velikom šoku. Ne možemo da dođemo sebi od toga šta se dogodilo, ali najbitnije je da je Boris posle svega dobro. Rane su površinske i sanirane su intervencijom sa lokalnom anestezijom. Ne znam ni ko, niti zbog čega je tako nešto učinio. Prethodnih dana se apsolutno ništa sumnjivo nije dešavalo, što bi moglo da ukaže da će se tako nešto dogoditi", kaže Borisova supruga Jasna Đuričić, napominjući da je Isaković jutros krenuo u Beograd, na probu predstave Egona Savina. Motiv pokušaja ubistva novosadskog glumca danas nije nikome bio poznat. Čak je i sam Isaković, nakon što se probudio iz anestezije, rekao da je najverovatnije u pitanju nekakva greška. Mada ne isključujući tu mogućnost, novosadska policija intenzivno radi na otkrivanju, kako počinioca, tako i motiva.

 
Pročitaj na www.svet.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.