Morska neman: Ribari upecali čudovište iz praistorije!

Izvor: Svet, 21.Jan.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morska neman: Ribari upecali čudovište iz praistorije!

Grupa pecaroša našla se u potpunom šoku kada su iz vode blizu Lejk Entensa u Australiji izvadili zastrašujuću praistorijsku ajkulu.
Tamno stvorenje nalik na jegulju, spada u grupu “živih fosila”, bića koja su se vrlo malo promenila u odnosu na praistorijski period.
Ovo stvorenje je od pamtiveka grabljivica, a poreklo joj datira još od pre 80 miliona godina iz kog perioda se danas mogu naći još samo jedna slična vrsta.

Asocijacija ribara (SEFTA) iz regiona u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kome je pronađena neman rekli su da ih je potpuno zaprepastila veličina stvorenja koje su izvukli iz vode.
“Ovo je jedino lepo zubarima, baš je jeziv stvor. Ne mislim da bih to ikada pokazao maloj deci pre nego što odu na spavanje”, rekao je čelnik asocijacije ribara, Sajmon Boag.
“Stvar i deluje kao da je iz nekog drugog vremena”, zaključio je boag.

Velika riba duga dva metra upecana je na dubini od 700 metara.
Strašna vilica ima namenu – ona može da proguta plen u celosti i zubima ga spreči da se oslobodi.
Izvor: Daily Mail
Foto: Seftia

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.