Monte torta! Za ljubitelje kremastog! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 30.Jun.2020, 09:35

Monte torta! Za ljubitelje kremastog! (RECEPT)

Monte torta! Za ljubitelje kremastog ukusa! Ova torta ima i sestru bliznakinju "Kinder". Isprobajte recept, nećete se pokajati!

Potrebno:

Za patišpanj:

5 belanaca

5 kašika šećera

60 g brašna

70 g sitno seckanih lešnika


Krem:

1 l mleka

100 g šećera

2 pudinga od vanile

2 kašike gustina

5 žumanaca

250 g >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << maslaca

150 g šećera

100 g  nugat krema ili čokolade


I još treba:

150 g nugat krema ili nutele

100 g Spekulos keksa ili po vašoj želji

šlag


Priprema: 

Izmiksajte belanca i šećer u čvrst šam pa dodajte brašno i lagano promešajte. Na dno pleha prečnika 26 cm stavite iseckane lešnike a preko rasporedite pripremljenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 13-14 minuta. Pečen patišpanj izvadite iz kalupa, stavite na tacnu (lešnik prema gore) i ostavite da se ohladi. Kada se patišpanj ohladio premažite nugat kremom, a onda složite izlomljen keks. Obruč od kalupa stavite ponovo oko patišpanja.

800 ml mleka i 100 g šećera stavite da provri. U ostatak mleka umutite žumanca, puding i gustin, a onda sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodajte prethodno umućen maslac sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte. Fil podelite na dva dela. Prvi deo neka ostane žut a u drugi sipajte nugat krem ili istopljenu čokoladu.

Preko izlomljenog keksa rasporedite žut krem a onda i čokoladni. Ostavite da se ohladi preko noći, a zatim sklonite obruč i ukrasite šlagom.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.