#MojaKravicaFoodTalk2016 – Radovan Jokić: Vratićemo se onome što smo jeli nekada

Izvor: Scandal.rs, 19.Jun.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Radovan Jokić: Vratićemo se onome što smo jeli nekada

Konferencija o hrani i vinu „Moja Kravica Food Talk 2016“ pod sloganom Food Revolution, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje Color Press Grupa održana je 3. juna u turističkom kompleksu Ribarsko ostrvo u Novom Sadu.

Legendarni TV-voditelj Oliver Mlakar ove godine se našao u ulozi voditelja, a konferenciju je otvorila Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Moro je tokom uvodnog obraćanja upoznala prisutne sa uticajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << francuske kuhinje, kao i sa njenim istorijskim nastankom: „Francusku kuhinju je UNESCO 2010. godine uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Još iz perioda renesanse stvorena je veza između kuhinje i identiteta zemlje, a taj identitet poznat je u celom svetu“, rekla je ambasadorka i dodala da su prvi priručnici od kojih su nastali prvi kuvari, napisani upravo u Francuskoj.

Otvaranju konferencije prisustvovao je i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski, koji je rekao da hrana i vino za zemlje u regionu predstavljaju veliki potencijal.

Na panelu “Korpa zdrave hrane: Organska proizvodnja, hrana, GMO i sertifikati” učestvovao je i Radovan Jokić, TONS, koji je tokom panela rekao:

Ja imam atelje na Fruškog gori, tu neku bašticu, ja znam zaista kako izgledaju proizvodi koji nisu tretirani. Vama ostane nešto malo, vi nema šanse da se prehranite time…

Kompletnu izjavu poslušajte u videu:

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.